FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 17. prosinca

Autor: spar
ZAGREB, 17. prosinca 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 17. prosinca:

ZAGREB - Sjednica saborskog Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo (15,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, dvorana "Janko Drašković"). Odbor će raspraviti Konačni prijedlog Zakona o središnjem registru osiguranika te Prijedlog zakona o uskrati isplate pojedinih materijalnih prava zaposlenima u javnim službama, s konačnim prijedlogom zakona.

ZAGREB - Prosvjed upozorenja radnika RIZ – Odašiljača d.d. ispred Vlade RH (12 sati, Markov trg). Prosvjed se organizira, kako se navodi u pozivu, zbog 'sustavnog ekonomskog genocida koji se provodi nad RIZ-om i radnicima RIZ-a zbog neprimjenjivanja modela radničkog dioničarstva i zbog pogodovanja nekretninskoj mafiji uz pomoć državnih agencija'.

ZAGREB - Predsjednik zagrebačke Gradske organizacije SDP-a Davor Bernardić i predsjednik Kluba zastupnika Zvane Brumnić zajedno s drugim zastupnicima predstaviti će prijedlog SDP-ovog paketa amandmana na proračun Grada Zagreba za 2014. (10 sati, prostorije Gradskog odbora SDP-a, Praška 2/1) .

ZAGREB - Konferencija za novinare Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu "Preporod" (11 sati, Petrinjska 59a/I). Tema konferencije je "Ima li ministar Jovanović potporu zaposlenih u školama?" i potpisivanje peticije "Mijenjajte ga!". Na konferenciji će govoriti predsjednik Sindikata "Preporod" Željko Stipić i predstavnica udruge Nastavnici.org Ana Majnarić.

ZAGREB - Konferencija za novinare Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) (9,30 sati, Ljudevita Posavskog 5). Na konferenciji će čelnici tog sindikata izvijestiti o stanju u gospodarstvu i socijalnom položaju radnika u sektoru poljoprivrede, prehrambene i duhanske industrije u Hrvatskoj te o osobnom izjašnjavanju članova sindikata za organiziranje generalnog štrajka u RH za spriječavanje Zakona o radu.

ZAGREB - Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom prezentirati će Socijalne slike Grada Zagreba za 2012. (13 sati, Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27). Socijalna slika Grada Zagreba izrađuje se već trinaestu godinu zaredom u cilju praćenja socijalnih indikatora i pokazatelja kvalitete života građana Grada Zagreba. U izradi Socijalne slike sudjeluje Socijalno vijeće Grada Zagreba uz koordinaciju Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

ZAGREB - Zagrebački Županijski sud trebao bi ponovno raspravljati o osnovanosti optužnice kojom se za izvlačenje novca iz tvrtki Core media i Media spot terete Vladimir Šelebaj, njegova bivša supruga Dijana Čuljak te četvero suradnika. Osim Šelebaja i bivše HTV-ove novinarke zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo tvrdi da su u izvlačenju novca preko fiktivnih računa sudjelovali Vlado Bućan, Igor Šumaković, Marijo Cikač i Tonček Mandić. Posljednje zakazano ročište optužnog vijeća odgođeno je 5. prosinca jer se Šelebaj nije pojavio na sudu (12,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Pripremno ročište na kojem bi se, među ostalim, trebao odrediti datum novog suđenja bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu kojega Državno odvjetništvo tereti da je zajedno s bivšim vlasnikom Dioki grupe Robertom Ježićem 2008. poticao tadašnjeg predsjednika uprave HEP-a Ivana Mravka da Ježićevim tvrtkama isplati pozajmicu od 15 milijuna kuna i prodaje struju ispod tržišne cijene (9 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Informativno-edukativni skup "Energetska učinkovitost u javnom sektoru“ (11 sati, Hotel Antunović, Zagrebačka avenija 100 a). U sklopu programa bit će predstavljene aktivnosti i rezultati Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u implementaciji Zakona o učinkovitom korištenju energije u neposrednoj potrošnji te prezentirane buduće aktivnostima Fonda u području sufinanciranja projekata energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

ZAGREB - Znanstveni simpozij "Znanstveno i tehničko nasljeđe Nikole Tesle" kojim Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, obilježava 70. obljetnicu smrti svog počasnog člana Nikole Tesle. Međunarodni znanstveni simpozij počet će u 9 sati u Preporodnoj dvorani Akademije (Opatička 18), a u 10,30 bit će otvorena i izložba skulptura akademskog kipara Pere Jelisića posvećenih Nikoli Tesli koja će se moći razgledati do 7. siječnja 2014. Navečer u 19 sati u palači HAZU održat će se svečana akademija. Znanstveni simpozij, prigodna izložba i svečana akademija održavaju se na dan kad je Nikola Tesla 1896., u dobi od 40 godina, izabran za počasnog člana Akademije, čiji je član bio 46 godina, sve do smrti 7. siječnja 1943. u New Yorku. Znanstveni skup održava se u suorganizaciji sa Sveučilištem u Zagrebu, Institutom Ruđer Bošković i Hrvatskom sekcijom Međunarodne udruge inženjera elektrotehnike i elektronike.

ZAGREB - Hina će objaviti tekst o najvažnijim događajima u zdravstvu u 2013. pod naslovom "Zdravstvo u 2013. - najduži štrajk liječnika i najveća sanacija sustava". Dosad najduži štrajk bolničkih liječnika, novi kolektivni ugovor za zdravstvo, najveća dosadašnja sanacija sustava i Master plan bolnica obilježili su proteklu godinu u hrvatskom zdravstvenom sustavu.

ZAGREB - Hina će objaviti tekst o najvažnijim događajima u socijalnoj politici u 2013. pod naslovom "Socijalna politika u 2013. - novi Obiteljski zakon i reforma socijalne skrbi". Donošenje novog Obiteljskog zakona, reforma sustava socijalne skrbi, deinstitucionalizacija domova za osobe s poteškoćama, odnosno inkluzija ili premještaj u stanove, te Zakon o dadiljama, najvažniji su događaji u radu Ministarstva socijalne politike i mladih u 2013.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Milka Ćurković

popodne - Tomislav Rubić

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e mail: hina@hina.hr

(Hina) xtdel ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙