FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za nedjelju, 15. prosinca

Autor: mbuj
ZAGREB, 15. prosinca 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za nedjelju, 15. prosinca:

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko nazočit će svečanosti unošenja Betlehemskoga svjetla mira u zagrebačku katedralu. U 11,20 sati ispred katedrale predstavnici Saveza izviđača Hrvatske uručit će Betlehemsko svjetlo mira predsjedniku Sabora Leki, koji će ga potom unijeti u katedralu i predati mon. Josipu Kuhtiću, rektoru zagrebačke katedrale. U 11,30 sati održat će se sveta misa na kojoj će biti i predsjednik Hrvatskog sabora.

ZAGREB - Hina će objaviti tekst pod naslovom "Znanstvenici još nisu shvatili Teslinu stvaralačku intuiciju". Znanost još nije dokučila izumiteljsku intuiciju Nikole Tesle unatoč mnoštvu radova koji se njime bave, smatra hrvatski "teslalog" Tomislav Petković u članku objavljenom u najnovijem broju međunarodnog časopisa Almagest, uz sedamdesetu obljetnicu Tesline smrti. Tesla i danas ostaje iznimna pojava u povijesti svjetske znanosti, tehnologije i kulture, i veće nadahnuće istraživačima nego se ikad očekivalo, ocijenio je profesor zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Cijeli svoj život Tesla je posvetio velikim mislima: znanosti, prirodi i čovjeku, a najveće mu priznanje dolazi iz činjenice da milijarde ljudi na planetu uživaju rezultate njegova rada, ističe Petković.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro/popodne - Milka Ćurković

popodne/navečer - Tomislav Rubić

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e mail: hina@hina.hr

(Hina) xbma xmkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙