FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 16. prosinca

Autor: trub
ZAGREB, 16. prosinca 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak, 16. prosinca:

DRNIŠ - Predsjednik Republike Ivo Josipović susrest će se s vodstvom Šibensko-kninske županije, grada Drniša te s predstavnicima tvrtki s područja grada Drniša (10,30 sati, Gradska uprava, Trg Kralja Tomislava 1). Nazočit će i obilježavanju početka uređenja gradskog trga "Poljane" (11,50 sati, Osnovna glazbena škola "Krsto Odak", Zagrebačka 17) gdje će se obratiti nazočnima. Predsjednik Josipović posjetit će i franjevački samostan na otoku Visovcu, a susrest će se i s čelnicima općina Kistanje i Ervenik.

ZAGREB - Zajednička sjednica saborskih Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav i Odbora za zakonodavstvo. Na dnevnom redu je prijedlog promjene Ustava Republike Hrvatske te prijedlog odluke Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav o raspoređivanju sredstava za rad političkih stranaka i nezavisnih zastupnika (10 sati, dvorana Ivana Mažuranića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko gostovat će u emisiji "S Markova trga" Prvog programa Hrvatskoga radija (15,30 sati).

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko primit će predstavnike inicijative za referendum o upotrebi manjinskog jezika i pisma u svom uredu (10,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6). Tom će prilikom predstavnici inicijative, odnosno Stožera za obranu hrvatskoga Vukovara u Sabor donijeti prikupljene potpisa građana koji traže raspisivanje referenduma.

ZAGREB - Predstavnici Stožera za obranu hrvatskog Vukovara će u Hrvatskom saboru predati kutije s prikupljenih više od 632 tisuće potpisa potpore za raspisivanje referenduma o uporabi manjinskog jezika i pisma. Predstavnici Stožera će se u 9,30 sati okupiti ispred spomenika banu Josipu Jelačiću na središnjem zagrebačkom trgu, odakle će u 10 sati u povorci krenuti prema Saboru (Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Identifikacija posmrtnih ostataka 20 osoba, ekshumiranih iz zajedničkih grobnica u Hrvatskoj, nastalih nakon humane asanacije 1995. godine. Identifikaciji će nazočiti ministar branitelja Predrag Matić (11 sati, Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, Šalata 11).

GOSPIĆ/OGULIN - Ministar zdravlja Rajko Ostojić otvorit će odjele hitne medicine u općim bolnicama u Gospiću i Ogulinu. Svečano otvorenje odjela u Općoj bolnici Gospić (Kaniška 111), održat će se u 12,15 sati, a u Općoj bolnici Ogulin (Bolnička ulica 38) u 14,30 sati. Uređenje i opremanje Odjela za hitnu medicinu u gospićkoj bolnici Ministarstvo zdravlja financiralo je s 3,9 milijuna kuna, a Odjel za hitnu medicinu u ogulinskoj bolnici sa 5,2 milijuna kuna. Oba Odjela hitne medicine uređena su u sklopu Projekta unapređenja hitne medicinske službe i investicijskog planiranja u zdravstvu, koji provodi Ministarstvo zdravlja u suradnji s Hrvatskim zavodom za hitnu medicinu, a uz pomoć zajma Svjetske banke. Odjel hitne medicine je jedinstveno ulazno mjesto za sve hitne pacijente i ima mogućnost zbrinjavanja svih vrsta hitnih medicinskih slučajeva.

ZAGREB - Svečana dodjela nagrada učenicima koji su ostvarili iznimna postignuća na međunarodnim olimpijadama znanja u školskoj godini 2012./2013. Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović uručit će prigodne nagrade učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim olimpijadama znanja iz matematike, fizike, kemije, informatike, astronomije, geografije i filozofije (14 sati, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Donje Svetice 38).

ZAGREB - Konferencija za novinare Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja na teme: "Kako Vlada donosi odluku o otkazivanju Kolektivnog ugovora" i "Ekonomski program HDZ-a" (11 sati, prostorije Hrvatskog šumarskog društva, Trg Mažuranića 11).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Milka Ćurković

popodne - Tomislav Rubić

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e mail: hina@hina.hr

(Hina) xbma ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙