FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ivanu Jakovčiću turistička nagrada "Zlatna koza"

Autor: dspo
PULA, 13. prosinca 2013. (Hina) - Turistička zajednica Istarske županije danas je na Turističkom forumu Istre u Puli dodijelila godišnju turističku nagradu "Zlatna koza-Capra d'oro" bivšem istarskom županu Ivanu Jakovčiću te austrijskom novinaru Wolfgangu Neuhuberu, a nagradu im je uručio župan Valter Flego.

Jakovčić je po mišljenju županijske Turističke zajednice zaslužio nagradu za svoj doprinos u promicanju istarskog turizma i stvaranju imidža Istarske županije, posebno u pogledu poticanja razvoja vinarstva i maslinarstva, agroturizama i enogastronomije.

Danas više nego ikada ovoj je zemlji potreban turizam. Konkurentnost u turizmu je najviše što trenutno imamo u ovoj zemlji, poručio je Jakovčić dodavši kako je Istra uspjela "spojiti zeleno i plavo".

"To se može napraviti i u cijeloj Hrvatskoj. To je moguće ostvariti ako se odluči da Ministarstvo turizma bude ministarstvo od strateškog značaja", poručio je Jakovčić.

Novinar Neuhuber je pak nagradu zaslužio zbog promicanja Istre u Austriji, posebno njene enogastronomske ponude.

U kategoriji manifestacija nagradu je dobio klaster turističkih zajednica sjeverozapadne Istre za projekt tematskih gourmet manifestacija čiji je cilj obogaćivanje turističke ponude i kreiranja novih motiva dolaska gostiju.

U kategoriji inovativni proizvod nagradu je dobio projekt "Spectacula Antiqua" Arheološkog muzeja Istre, Turističke zajednice grada Pule i Javne ustanove Pula Sport. Riječ je o jedinstvenom proizvodu koji je uklopljen u kulturnu ponudu Pule kroz program "Rimska Pula".

Najboljim turističkim proizvodom proglašen je Lov na tartufe tvrtke Karlić Tartufi, GIR d.o.o. s Buzeštine. Multimedijalni centar Ulika u Balama zaslužio je Zlatnu kozu u kategoriji vizualnih komunikacija.

(Hina) xdspo yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙