FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 13. prosinca

Autor: vlar
ZAGREB, 12. prosinca 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 13. prosinca.

ZAGREB - Nastavak 10. sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - U organizaciji Zaklade hrvatskog državnog zavjeta održat će se "Svehrvatski gospodarski forum", na kojemu će i prvi put biti predstavljene najvažnije gospodarske smjernice Hrvatske demokratske zajednice. Ciljevi Foruma su prezentacija gospodarskog potencijala Hrvatske s naglaskom na mogućnosti i modele koje, kako ističu organizatori, Hrvatska može ponuditi europskom i svjetskom gospodarstvu (9 sati, Hotel Westin, Izidora Kršnjavog 1). Skup će otvoriti saborski zastupnik HDZ-a Domagoj Milošević, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. Uvodničari su povjesničar Ivo Banac (Sveučilište Yale), Joachim Pfeiffer, predstavnik Odbora za gospodarstvo Kluba zastupnika CDU/CSU u Bundestagu te Robin Harris, savjetnik i član Odbora za politiku bivše britanske premijerke Margaret Thatcher. Najavljeno je sudjelovanje ekonomskih analitičara, znanstvenika i poduzetnika iz zemlje i svijeta, kao i HDZ-ovih zastupnika u Saboru i Europskom parlamentu, a na kraju skupa (u 15,05 sati) nazočnima će se obratiti predsjednik stranke Tomislav Karamarko.

ZAGREB - Povodom prvih pet mjeseci primjene izmjena Prekršajnog zakona te stupanja na snagu odredbi o uskrati dokumenata i Registru neplaćenih novčanih kazni, bit će održana konferencija za novinare u Ministarstvu pravosuđa na kojoj će se nazočnima obratiti ministar Orsat Miljenić (9,30 sati, prostorije Ministarstva pravosuđa, Ulica grada Vukovara 49)

ZAGREB - Na X. saboru Hrvatske udruge radničkih sindikata (HURS) predstavnici sindikata udruženih u HURS birat će vodstvo organizacije za sljedeće četiri godine, a osvrnut će se i na aktualno stanje u svijetu rada i gospodarstvu (11 sati, zgrada Ine, Šubićeva ulica 29)

ZAGREB - Uz obilježavanje 11. dana Agencije za zaštitu okoliša, ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović predstavit će jedinstvenu bazu podataka o pokrovu zemljišta – CORINE (COoRdination of INformation on the Environment). Podaci iz CORINE baze besplatni su i od sada javno dostupni svima. Baza će biti, ističu u Ministarstvu, od velike koristi poslovnom sektoru, građanima poduzetnicima i tijelima državne uprave iz područja graditeljstva, prometa, okoliša. Podaci iz baze koriste se kao temelj za izradu razvojnih planova, projekata te za izradu dokumentacije i izdavanja dozvola (10 sati, hotel Double Tree by Hilton Zagreb, Ulica grada Vukovara 269a).

ZAGREB - Klinika za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" svečano će obilježiti 120 godina rada. U sklopu programa bit će predstavljen povijesni pregled razvoja klinike, znanstvenoistraživačka djelatnost te suvremeni izazovi infektologije. U drugom dijelu bit će održan znanstveno-stručni simpozij o dostignućima hrvatske infektologije. Dolazak na svečanost potvrdio je ministar zdravlja Rajko Ostojić (10 sati, velika predavaonica Klinike, Mirogojska 8).

ZAGREB - Svečano obilježavanje stote godišnjice rođenja prof. Rudija Supeka, utemeljitelja Odsjeka za sociologiju, te pedesete obljetnice osnivanja Odsjeka (10 sati, Filozofski fakultet, dvorana VII, Ivana Lučića 3). Nakon pozdravnog govora dekana i pročelnice Odsjeka za sociologiju, od 10,30 do 13,30 bit će održan okrugli stol posvećen Rudiju Supeku, velikom znanstveniku u području sociologije i psihologije, humanistu i intelektualca (nosilac Francuske Legije časti, suosnivač međunarodno poznatog časopisa "Praxis" i "Korčulanske škole"). Na skupu će sudjelovati Ivan Cifrić, Ognjen Čaldarović, Božidar Jakšić, Rade Kalanj, Vjeran Katunarić, Vesna Pusić, Duško Sekulić i Džemal Sokolović. Od 14,30 do 16 sati, na okruglom stolu o budućnosti studija sociologije, sudjelovat će Dragan Bagić, Petra Rodik, Zvonimir Bošnjak i KSS Diskrepancija.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne - Tomislav Rubić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvl yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙