FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Španjolski Inditex izvijestio o snažnoj prodaji uoči Božića

Autor: mpuk
MADRID, 11. prosinca 2013. (Hina) - Najveći svjetski lanac trgovina odjećom Inditex, vlasnik Zare, izvijestio je u srijedu o 10-postotnom rastu prodaje uoči Božića, u prvih šest tjedana četvrtog tromjesečja, nakon što mu je u devet mjeseci do kraja listopada neto dobit stagnirala.

Posljednje tromjesečje u godini najvažnije je razdoblje za trgovce na malo koji se nadaju da će imati koristi od prvih naznaka oporavka u Europi, posebno u Inditexovoj matičnoj Španjolskoj. Stoga je 10-postotni rast prodaje iskazano u lokalnim valutama u razdoblju od 1. studenog do 8. prosinca dobra vijest za španjolsku kompaniju.

Inditex ima 6.249 trgovina diljem svijeta a u devetomjesečnom razdoblju do kraja listopada poslovao je s neto dobiti od 1,67 milijardi eura, što je neznatnih jedan posto više nego u istom razdoblju lani.

Dobit prije poreza, kamata, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) ostala je nepromijenjena na 2,78 milijardi eura. Prihodi su porasli pet posto, na 11,93 milijarde eura.

Kompanija je vlasnik brendova kao što su Bershka i Massimo Dutti a ove su godine njezino poslovanje pritisnuli nepovoljni valutni tečajevi, zbog slabljenja lokalnih valuta na pojedinim tržištima u odnosu na euro.

Kompanija također smatra da u ovoj godini teško nadmašiti rezultate iz 2012.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙