FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Keniji osmero mrtvih u napadu blizu somalijske granice

Autor: vrad
NAIROBI, 10. prosinca 2013. (Hina/AFP) - Osam osoba, među kojima petorica kenijskih policajaca, poginulo je, a jedan policajac se smatra nestalim u utorak na istoku Kenije, pošto su upali u zasjedu nadomak Liboija, blizu somalijske granice, priopćila je policija.

"Dana 10. prosinca 2013. oko 10.00 sati (8.00 sati po srednjoeuropskome vremenu) policajci (...) su upali u zasjedu oko 9 km od Liboija", ističe kenijska policija u priopćenju objavljenom u utorak navečer.

U napadu je poginulo pet policajaca i troje civila, po priopćenju u kojemu se dodaje da se "jedan kenijski policajac vodi kao nestao".

"U napadu je ubijena i osoba za koju se vjeruje da je bila naoružani pripadnik milicije", dodaje policija, ne navodeći druge pojedinosti, uz napomenu da redarstvene snage "pretražuju to područje u potrazi za napadačima i nestalim policajcem".

Visoki dužnosnik ministarstva unutarnjih poslova koji je htio ostati anoniman rekao je nešto ranije za AFP da je policijsko vozilo - u kojemu je bilo troje ubijenih civila - izrešetano metcima.

U napadu su dvojica policajaca ranjena i u kritičnom su stanju, po tom dužnosniku.

Liboi, oko 550 km istočno od Nairobija je granični prijelaz, petnaestak kilometara udaljen od somalijske granice.

Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za napad, ali su u svibnju somalijski pobunjenici iz skupine Šebab preuzeli odgovornost za napad na policijsku stanicu u Liboiju, pri čemu je pet osoba poginulo, dvojica policajaca i troje civila.

Pokrajina Garissa, u kojoj je Liboi, na krajnjem istoku Kenije, uz granicu sa Somalijom, poprište je brojnih napada koji se najčešće pripisuju miliciji Šebab i njihovim simpatizerima otkako je kenijska vojska u listopadu 2011. ušla u Somaliju kako bi se borila s ondašnjim islamistima.

Šebab je odgovoran i za spektakularan napad na trgovački centar Westgate u kenijskoj prijestolnici 21. rujna u kojemu je poginulo 67 ljudi.

(Hina) xvrad yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙