FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turska: Sukobi policije i prosvjednika

Autor: mtro
DIJARBAKIR, 8. prosinca 2013. (Hina/AFP) - Desetak osoba, od kojih četvorica policajca, ranjeno je u sukobima policije i prosvjednika u nedjelju u Diyarbakiru, na kurdskom jugoistoku Turske gdje vlada napetost nakon što su u petak ubijena dvojica kurdskih prosvjednika, prenosi AFP.

Oko 5.000 okupilo se u središtu tog grada uglavnom nastanjenog Kurdima i suprostavili se intervenciji policije koja ih je rastjerivala vodenim topovima i suzavcem. Privedeno je najmanje pet prosvjednika.

Prosvjednici su nosili fotografije zatočenog šefa Radničke stranke Kurdinstana (PKK) Abdulaha Ocalana. I u gradovima Batman i Van za nedjelju su bili predviđeni skupovi.

U subotu navečer je jedan 25 godišnji kurdski prosvjednik teško ranjen u glavu kada je policija ispaljivala suzavac u mjestu Yuksekova nakon pogreba dvojice Kurda koje je policija u petak ubila vatrenim oružjem.

Smrt dvojice Kurda izazvala je prosvjede i sukobe s policijom u Istanbulu, gdje živi velika kurdska zajednica.

Ocalan je tijekom posjeta kurdskih zastupnika u subotu u zatvoru gdje od 1999. izdržava doživotnu kaznu, kritizirao "veliku provokaciju".

(Hina) xtm ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙