FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U političkom nasilju Tajlandu poginula jedna osoba

Autor: bnov
BANGKOK, 30. studenog 2013. (Hina/AFP) - Jedan je muškarac ubijen mecima u sumnjivim okolnostima a najmanje deset osoba je ranjeno u subotu navečer u Bangkoku na sportskom stadionu na kojem se održavao skup tisuća pristaša tajlandske premijerke Yingluck Shinawatra, reklo je bolničko osoblje.

Najmanje pet osoba pogođeno je mecima a još ih je pet ozlijeđeno noževima ili kamenjem, rekli su dužnosnici obližnje bolnice.

U istom području ranije u subotu svjedoci su vidjeli gomilu protuvladinih demonstranata naoružanih štapovima i palicama kojima su nasrnuli na autobus, taksi i dva muškarca na motorima, prebivši jednog od njih na smrt.

Sumnja se da se radilo o "crvenokošuljašima", pristašama Yingluck, koje prosvjednici nastoje savladati.

"Muškarac od 21 godinu ubijen je mecima", izjavio je Boonchuay Pochantong, dužnosnik policije, potvrđujući da se drama desila nedaleko stadiona gdje se okupilo više stotina oponenata, mladih i nasilnih, želeći se sukobiti sa 70.000 pristaša vlasti okupljenih u sportskom kompleksu.

Tajlandska policija zatražila je u subotu pojačanje vojske dok oporba prijeti da će u nedjelju zauzeti sjedište vlade.

"Poslat će postrojbe za zajedničke ophodnje s policijom", izjavio je glasnogovornik policije Piya Utayo na konferenciji za tisak emitiranoj na televiziji.

Gotovo 3000 vojnika pridružit će se policiji "kako bi osiguralo mir i stabilnost", dodao je on.

(Hina) xbnš ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙