FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rapex obavijest Državnog inspektorata

Autor: dsta
ZAGREB, 9. prosinca 2013. (Hina) - Državni inspektorat, kao nacionalna kontakt točka za sustav brze razmjene službenih obavijesti o proizvodima koji predstavljaju rizik za zdravlje i sigurnost potrošača, temeljem obavijesti u sustavu RAPEX, izvijestio je danas o više proizvoda kojima je potrebna zamjena dijelova, onima za koje je Ministarstvo zdravlja zabranilo njihovo stavljanje na tržište ili naredilo povlačenje sa tržišta ili njihovo uništenje.

Tako se s tržišta povlače i traži povrat od krajnjih korisnika upaljača "noviteta" u obliku čizme proizvođača Haiwei Inter Trade iz Kine, upaljača "noviteta" u obliku paketa gume za žvakanje kineskog proizvođača Yihai Inl Group, kao i povlačenje s tržišta kinskog upaljača u obliku ruža za usne.

U kategoriji hobi/sportska oprema Ministarstvo zdravlja zabranilo je stavljanje na tržište puške s laserom "Huanghe" iz Kine.

U kategorija proizvoda dječje igračke odbijen je uvoz na granici seta za uljepšavanje s lutkom "Barney's dream" kao i seta zvečki za bebe "Baby learn-KB" proizvođača International T.Trading, Kina.

Nadalje, zabranjeno je stavljanja na tržište proizvoda laserskih pokazivača - Green laser pointer, LED key chain pointer, kineskog proizvođača Zhejiang.

Državni inspektorat također je izvijestio o potrebni o zamjeni kliznog krova na vozilima Audi A8, zamjeni pozitivnih kablova akumulatora na vozilima Range Rover Sport 2014, ugradnji električnog sklopa na motociklima Yamaha, proizvedenih u 2010. godini

(Hina) xpp/xds yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙