FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

J. Kosor: kao da smo posustali od potpisivanja pristupnog ugovora

Autor: mudi
ZAGREB, 9. prosinca 2013. (Hina) - Dvije godine od potpisivanja Ugovora o pristupanju EU čini se kao da smo posustali u nekim područjima života, pa i na političkom području, ocijenila je danas bivša premijerka Jadranka Kosor, koja je 9. prosinca 2011. u Bruxellesu s predsjednikom Republike Ivom Josipovićem potpisala hrvatski pristupni ugovor.

"Bio je to osobito svečan dan, dan pun poleta i entuzijazma", prisjetila se Kosor ističući kako bi voljela da se nešto od te atmosfere, osjećaja snage i zajedništva obnovi.

Jačanje pravosuđa, borba protiv korupcije, zaštita ljudskih prava i zaštita manjina kroz učinkovitu provedbu Ustavnog zakona o pravima nacionalnim manjina, posebne su obveze iz pristupnog ugovora koje se Hrvatska obvezala nastaviti, podsjeća Kosor.

Ističe i kako je Hrvatska imala najteže i najduže pregovore, kako je ispunjavala svoje obveze čak i u uvjetima krize. Države članice EU davale su nam potporu, ali da Hrvatska nije obavila svoj posao ne bi postala članicom Unije, rekla je Kosor.

Ništa nam nije poklonjeno, ta atmosfera sa potpisivanja ugovora trebala bi nam davati snage, no dvije godine poslije čini se kao da smo na to zaboravili, rekla je bivša premijerka a danas nezavisna saborska zastupnica.

(Hina) xum ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙