FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Kosor predstavio Savjet za kulturu

Autor: mbuj
ZAGREB, 14. studenog 2013. (Hina) - Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor predstavio je danas novoformirani Savjet za kulturu u kojem je zasad sedmero uglednih "kulturnjaka", te se zajedno s njima založio da se u sklopu Gradske uprave oformi i samostalni Ured za kulturu.

"Kao predsjednik Gradske skupštine odlučio sam formirati Savjet za kulturu", istaknuo je Kosor na konferenciji za novinare dodajući kako to nije radno tijelo Skupštine, a članovi Savjeta neće primati nikakvu naknadu.

U Savjetu za kulturu su maestro Vladimir Kranjčević, kazališna redateljica Snježana Banović, akademski slikar Zoltan Novak, Paolo Sfeci iz Hrvatske glazbene unije, povjesničar umjetnosti i likovni kritičar Tihomir Milovac, grafička dizajnerica Sanja Bachrach - Krištofić i dramaturginja Katarina Pejović.

Kosor je najavio da će u Savjetu biti još uglednih ljudi iz kulture te istaknuo da bi glavni grad Hrvatske, koji je možda i najpoznatiji po kulturi, trebao dobiti Ured za kulturu. "Zagreb ima Ured za upravljanje u hitnim situacijama, Ured za poljoprivredu i Ured za nabavu, a nema Ured za kulturu", kaže Kosor.

Vladimir Kranjčević ocijenio je da Zagreb, kao grad kulture, stagnira bez obzira na broj priredaba u svim segmentima. To je dokaz priličnog nereda u organizaciji kulturnog života u Zagrebu, rekao je.

Iako je Zagreb turistički grad, kulturna ponuda je zbrkana pa, primjerice, u kolovozu nema ni jednog koncerta. Koordinacija kulturnog života uopće ne postoji, što se nije moglo dogoditi ni prije više od 30 godina, ustvrdio je Kranjčević.

(Hina) xbma ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙