FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za ponedjeljak, 9. prosinca

Autor: ikut
ZAGREB, 9. prosinca 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za ponedjeljak, 9. prosinca koje ćemo popratiti fotografijama.

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović nazočit će okruglom stolu na temu: "Zaštita, praćenje i promicanje prava i interesa osoba s invaliditetom" u povodu obilježavanja 5. obljetnice ustroja Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom. Predviđeno je obraćanje predsjednika Republike (10 sati, Hotel Westin, Ulica Izidora Kršnjavog 1).

ZAGREB - Svečana dodjela odlikovanja Reda Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske i medalje Crvenog križa "Florence Nightingale", koja će uručiti predsjednik Republike Ivo Josipović. Predsjednik je za plemenitu i humanitarnu aktivnost darivanja krvi odlikovao dobrovoljne darivatelje, koji su više od 100 puta (muškarci), odnosno više od 75 puta (žene) darovali krv do 2010. odnosno 2011. godine. Međunarodni odbor Crvenog križa, na prijedlog Hrvatskog Crvenog križa, dodijelio je za 2013. Medalju "Florence Nightingale" Binaziji Kolesar, glavnoj medicinskoj sestri Ratne bolnice u Vukovaru 1991. godine, kao najviše međunarodno priznanje koje mogu primiti medicinske sestre za iznimnu hrabrost i odanost u pomaganju žrtvama oružanog sukoba, poštivanje Ženevskih konvencija o zaštiti ranjenika i doprinos u području javnog zdravlja. Medalju "Florence Nightingale" uručit će predsjednik Republike (11 sati, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Hrvatske bratske zajednice 4).

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko primit će u posjet predsjednicu austrijskog parlamenta Barbaru Prammer. (10,15 sati konferencija za novinare Josipa Leke i Barbare Prammer, plavi salon Hrvatskog sabora, Markov trg 6).

ZAGREB - Predsjednik Vlade Zoran Milanović sastat će se s predsjednicom austrijskog parlamenta Barbarom Prammer (12 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) na kojoj će predsjednik stranke Tomislav Karamarko, koordinator gospodarskih i financijskih odbora HDZ-a Domagoj Ivan Milošević i predsjednik HDZ-ova Odbora za gospodarstvo Marko Kolaković najaviti održavanje Svehrvatskog gospodarskog Foruma 13. prosinca. Govorit će i na temu "Pola mandata neuspješne Vlade i dvije godine propalog 'Plana 21'" (11,30 sati, Središnjica HDZ-a, Trg žrtava fašizma 4).

ZAGREB - Potpisivanje protokola Republike Hrvatske-BIH o suradnju dvaju ministarstava zdravstva o pribavljanju i presađivanju ljudskih organa u svrhu liječenja. Protokol će potpisati hrvatski ministar zdravlja Rajko Ostojić i ministar zdravstva Federacije BiH Rusmir Mesihović. Protokolom se definiraju oblici tehničke suradnje u tome području, kojima je prvenstveni cilj uspostava uspješnog organizacijskog modela prikupljanja organa u Federaciji BiH po uzoru na hrvatski model, te daljnji razvoj transplantacijskog programa u Federaciji BiH. Protokol predviđa i razmjenu organa između dviju država na načelima solidarnosti i reciprociteta draovanih i primljenih organa (10,30 sati, Ministarstvo zdravlja, Ksaver 200a).

ZAGREB - Na suđenju bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Fimi media trebao bi svjedočiti njegov punac Ivo Šarić. Svoj raniji nedolazak na svjedočenje Šarić je pravdao liječničkom dokumentacijom za koju je sudski vještak zaključio da ne može biti opravdanje za izostanak. Sutkinja Ivana Čalić zbog toga je naredila da ga u ponedjeljak na sud dovede policija. Također, trebao bi svjedočiti i bivši ravnatelj policije Vladimir Faber. On bi po tvrdnjama tužiteljstva trebao pobiti iskaz šefa Sanaderova osiguranja koji je kazao da bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić nije mogao bez pregleda ulaziti u Sanaderov dom ili njegov ured u vladi (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

RIJEKA - Dodjela tradicionalne nagrade za poduhvate spašavanja ljudi i imovine na moru "Plava vrpca Vjesnika 2013." Pojedinačna nagrada bit će dodjeljena Mirku Bušljeti iz Starigrad Paklenice, momčadska nagrada posadi tankera "Kornati" Tankerske plovidbe iz Zadra sa zapovjednikom Gordanom Baždarićem, a posebno priznanje voditelju "Sea Help" baze na Malom Lošinju Stanku Kovačeviću. (12 sati, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, Muzejski trg 1).

ZADAR - Utakmica 19. kola Prve HNL u Zadru između Zadra i Hajduka (18 sati).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xik ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙