FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: dvla
ZAGREB, 7. prosinca 2013. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

ZAGREB

Scenarist "Pijeva života" (Life of Pi) i "Sna za životom" (Finding neverland) David Magee napisat će scenarij za novi, četvrti film iz serije fantastičnih romana autora C.S. Lewisa "Kronike iz Narnije" pod nazivom "The Silver chair", piše na internetskim stranicama časopisa Deadline. "Oduvijek sam volio "Kronike iz Narnije" i konstantno sam zamišljao sebe kako pronalazim svoj prolaz u Narniju jednog dana", rekao je Magee u priopćenju. Nakon svih tih godina napokon ću si, makar jednim dijelom, ispuniti želju pisanjem filmske adaptacije "The silver chair" te sam zaista uzbuđen zbog toga, dodao je. Magee je 2012. bio nominiran za Oscara za najbolji adaptirani scenarij za "Pijev život", a 2004. za scenarij filma "San za životom" (Finding neverland). Dosad su filmsku ekranizaciju sedmodijelne serije romana sjevernoirskoga pisca C. S. Lewisa doživjeli "Lav, vještica i ormar" (The Lion, the Witch and the Wardrobe, 2005.), "Kraljević Kaspijan" (Prince Caspian, 2008.) i "Plovidbe broda Zorogaza" (The Voyage of the Dawn Treader, 2010.).

LONDON

Digitalno izdanje najpopularnijeg britanskog tabloida The Sun privuklo je više od 100.000 pretplatnika u četiri mjeseca otkako je počeo naplaćivati sadržaj objavljen na internetu, objavio je u petak izdavač News UK. Dodatnim prihodima od online izdanja novine pokušavaju smanjili gubitke zbog pada naklade i prihoda od oglašavanja, a The Sun je prvi masovni tabloid koji je svoj cijeli sadržaj ponudio na internetu.

"Iako smo tek počeli, ohrabruje nas snažan start", rekao je glavni urednik David Dinsmore. The Sun, u vlasništvu medijskog magnata Ruperta Murdocha, tako je slijedio primjer njegovih drugih novina, The Timesa i Sunday Timesa.

LONDON

Žuti kombinezon koji je u posljednjem filmu nosio majstor kung fua Bruce Lee prodan je na dražbi u Hong Kongu za sto tisuća dolara, objavio je u petak BBC. Patentni zatvarač poliesterskog žutog kombinezona s crnom crtom još je oštećen od snimanja jednog prizora tučnjave, objavila je dražbovna kuća Spink. Lee je umro 1973 u dobi od 32 godine, prije završetka snimanja filma Igra smrti. Kombinezon je prodan za trostruko višu cijenu od tražene. Bio je ponuđen u sklopu zbirke Leejevih suvenira koja je dobila 258 tisuća dolara. Prodane su i nunčake Brucea Leeja, dizajnirane tako da idu uz žuti kombinezon. Britanski kolekcionar George Phillips kupio je nunčake za 70 tisuća dolara.

NEW YORK

Teksašani su srušili Guinnessov svjetski rekord star sedam godina u gradnji najveće kuće od medenjaka, prenose američki mediji koji ističu da kuća broji 36 milijuna kalorija i da je u prvih tjedan dana od njezina otvaranja prikupljeno oko 150 tisuća dolara u humanitarne svrhe. Kuća napravljena u gradiću Bryanu pomaže prikupljanju donacija za trauma centar obližnje bolnice. Za izradu zidova i krova bilo je potrebno 816 kilograma maslaca, 7.200 jaja, 3.266 kilograma brašna, 1.361 kilograma smeđeg šećera i 22.304 lizalica. Sav materijal doniran je a lokalni graditelji i arhitekti pomogli su u gradnji, dok su dozvole izdali lokalni vatrogasci.

LONDON

Novopečeni britanski par ostao je četiri dana zarobljen na otočiću nakon što se u čamac na napuhavanje, kojim su dolazili do tri kilometra udaljenog kopna, uselio ogroman tuljan koji ga nije želio napustiti četiri dana, prenosi britanski Telegraph. Eddie Stebbings i Bee Buechetook prva tri mjeseca braka proveli su s kolonijom atlantskih sivih tuljana na otoku Skomer u blizini obale Pembrokeshirea. No njihov život u divljini krenuo je neočekivanim putem kad se ogromni tuljan raskomotio u njihovu čamcu i odlučio ga prisvojiti ne bojeći se ljudi. Eddie i Bee vjenčali su se u kolovozu a na otok, na kojem se brinu za divlje životinje, stigli su na početak sezone koćenja tuljana kako bi se brinuli za mlade tuljane.

NEW YORK

Američka neprofitna udruga MetaBrainz na originalni način 'utjerala' je dug od financijskog odjela tvrtke Amazon.com nakon tri godine čekanja - računovodstvu je poslala tortu. Uz tortu u Amazon je stiglo i objašnjenje da se radi o "proslavi treće godišnjice neplaćanja računa". Udrugu MetaBrainz prije tri godine Amazon.com angažirao je u jednom projektu za 20 tisuća dolara. Projekt je uključivao i prijenose uživo, no izdani račun broj 144. nikad nije plaćen a udruga se borila s inertnom birokracijom velike tvrtke. Amazon je na tortu brzo reagirao i udruga je konačno dobila svoj novac te je zaključila da je to bilo dobro potrošenih 30 dolara.

LONDON

Originalni nacrt teksta pjesme američkog pjevača Brucea Springsteena 'Born to Run' prodan je u četvrtak na dražbi za 197.000 dolara što je dvostruko veći iznos od onog kojeg je američka aukcijska kuća Sotheby's očekivala. Nepoznati kupac izdvojio je taj novac kako bi dobio uvid u prve obrise pjesme koja je 1975. postala hit. Sotheby's je očekivao da će postići cijenu od 70 do sto tisuća dolara. Zapis je ranije bio u kolekciji Springsteenova bivšeg menadžera Mikea Appela.

(Hina) xdv ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙