FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 6. prosinca

Autor: agrb
ZAGREB, 5. prosinca 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za petak, 6. prosinca:

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskoga sabora (9,30 sati, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Hrvatska demokratska zajednica ocijenit će na konferenciji za novinare rezultate aktualne vlade nakon dvije godine mandata te govoriti o organizaciji Svehrvatskog gospodarskog foruma koji će se održati 13. prosinca u Zagrebu. O tim temama govorit će predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, koordinator gospodarskog tima Domagoj Milošević, saborska zastupnica Martina Dalić i ravnatelj Zaklade hrvatskog državnog zavjeta Srećko Prusina, a predstavit će se Dominik Galić, predstojnik Ureda predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka (11,30 sati, Trg Žrtava fašizma 4).

ZAGREB - Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati organizira premijernu projekciju filma "Savka", posvećenog osnivačici i doživotnoj počasnoj predsjednice HNS-a Savki Dabčević–Kučar, koja će se održati na njen 90. rođendan. Na premijeri se očekuju svi najviši dužnosnici i ministri HNS-a u Vladi, na čelu s prvom potpredsjednicom i ministricom vanjskih i europskih poslova Vesnom Pusić, HNS-ovi saborski zastupnici predvođeni predsjednikom Kluba zastupnika Jozom Radošem, brojni stranački dužnosnici te, među ostalima, HNS-ovi partneri iz Kukuriku koalicije i osobe iz političkog i javnog života (14 sati, kino Europa, Varšavska 3).

ZAGREB - Pred sam kraj javne rasprave o Nacrtu prijedloga Zakona o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija, a s naglaskom na predložena izuzeća vjerskih zajednica od standarda financijske transparentnosti te potencijalne prepreke za razvoj socijalnog poduzetništva, Platforma 112 organizira konferenciju za novinare na temu "Selektivna financijska transparentnost i prepreke socijalnom poduzetništvu?". Predstavit će se i rezultati istraživanja prema kojemu građani žele veću financijsku transparentnost vjerskih zajednica i Crkve. O problemima aktualnog Nacrta govorit će Željka Leljak Gracin, predsjednica Savjeta za razvoj civilnog društva, Nataša Bijelić, stručna suradnica Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje i Marina Škrabalo, viša savjetnica GONG-a i članica radne skupine za izradu Strategije razvoja socijalnog poduzetništva (10 sati, prostorije Zelene akcije, Frankopanska 1).

ZAGREB - Udruga "Eko Kvarner" održat će konferenciju za novinare neposredno nakon stručnog skupa "Jadran – izvor zdravlja", kojemu je cilj bio ukazati na izuzetnu javnozdravstvenu vrijednost nezagađenog Jadrana te na nove znanstvene spoznaje koju tu do sada nedovoljno korištenu vrijednost dodatno potenciraju. Na konferenciji će biti sudionici stručnog skupa, a vodit će je Vjeran Piršić, predsjednik udruge "Eko Kvarner" (13 sati, velika dvorana Hrvatskog novinarskog društva, Perkovčeva 2).

SPLIT - Središnja svečanost proslave Dana pomoraca i brodaraca koja se tradicionalno održava na blagdan Sv. Nikole u organizaciji Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, a ove godine i u suorganizaciji s Jadrolinijom. Ministar Siniša Hajdaš Dončić i pomoćnik ministra za pomorstvo Igor Butorac tom će prigodom uručiti zahvalnice i prigodne darove za 17 kapetana i zaposlenika lučkih kapetanija koji ove godine odlaze u mirovinu. Ministar će uručiti i priznanja zaslužnim pojedincima i tvrtkama iz pomorstva i brodarstva za hrabri podvig spašavanja na moru, za doprinose u pomorskom i riječnom gospodarstvu, te doprinose za promicanje pomorske znanosti i kulture u 2013. godini, a ove je godine devet laureata (12 sati, Gradska luka Split, salon trajekta "Zadar", gat Sv. Duje).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Milka Ćurković

poslijepodne - Tomislav Rubić

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙