FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Antunovčani se sjećaju 5. prosinca 1991.

Autor: vsik
ANTUNOVAC , 5. prosinca 2013. (Hina) - Polaganjem vijenaca ispred spomen-obilježja masovne grobnice u blizini antunovačkoga groblja i spomen-kapelice poginulima i nestalim braniteljima i civilima, danas je u Antunovcu obilježena 22. godišnjica srpske okupacije toga mjesta.

Načelnik antunovačke općine Ivan Anušić rekao je kako se danas "odaje počast onima koji su svoje živote dali za Domovinu" te da se "mještani s tugom sjećaju 5. prosinca 1991., kada je Antunovac okupiran, a njegovi stanovnici otišli u dogogodišnje progonstvo".

Tijekom Domovinskog rata u općini Antunovcu poginulo je 69 branitelja i civila, a šest osoba još se vodi kao nestale. U samom Antunovcu poginulo je 40 branitelja i civila, a tri osobe još se vode kao nestale, rekao je načelnik Anušić.

Nakon završenog procesa mirne reintegracije, Antunovac je bio pilot-projet obnove, koja je uspješno završena. Po popisu stanovništva 2011. godine, u općini Antunovcu živi 3700 stanovnika, gotovo 200 više nego na popisu iz 2001., te su Antunovac i Bilje "jedine dvije općine u Osječko-baranjskoj županiji gdje je zabilježen porast stanovnika".

Razlog tome je dobra infrastruktura i blizina Osijeku, rekao je načelnik Anušić i dodao da je ta općina od Europske unije dosad dobila oko 15 milijuna kuna za razne projekte.

Završava se biciklistička staza koja će povezati Antunovac s Osijekom, od kojega je udaljen oko pet kilometara, a čija je vrijednost oko 3,5 milijuna kuna. Iz fondova Europske unije općina Antunovac osigurala je i dio novca za razminiranje mjesta, vodoopskrbu i ostalo, istaknuo je načelnik Anušić.

(Hina) xvsik ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙