FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HOC Bjelolasica u pregovorima sa strateškim partnerom

Autor: scvi
ZAGREB, 5. prosinca 2013. (Hina) - Hrvatskom olimpijskom centru Bjelolasica (HOC) u postupku predstečajne nagodbe Savjetodavno vijeće Ministarstva financija odobrilo je produženje roka za postizanje nagodbe, jer je u intenzivnim pregovorima s potencijalnim strateškim partnerom, slunjskom tvrtkom 3E Turizam.

Kako je objavljeno danas na internetskim stranicama Financijske agencije (Fina), rok za postizanje nagodbe produljen je za još 90 dana. Taj rok počeo je teći od 24. studenoga, odnosno od dana kada je isteklo 120 dana od otvaranja postupka predstečajne nagodbe.

U Ministarstvu financija odobrili su produljenje roka jer je HOC u intenzivnim pregovorima s potencijalnim strateškim partnerom 3E Turizam d.o.o. Kako se navodi u obrazloženju odluke, HOC-u je potrebno dodatno vrijeme da izradi izmijenjeni plan financijskog i operativnog restrukturiranja koji bi bio u skladu sa zahtjevom strateškog partnera, te rješenjem o utvrđenim tražbinama.

Na ročištu početkom rujna, Nagodbeno vijeće Fine utvrdilo je da su tražbine vjerovnika u visini do 10,4 milijuna kuna.

Iz HOC-a su tada rekli da "momentalno imaju tri potencijalna ulagača s kojima pregovaraju. Planom je predviđeno da objekti Bergovo Razdolje i Sabljak budu dani u dugoročni najam, a da investitor izgradi objekt koji je izgorio u požaru".

Početkom ove godine HOC je podnio prijedlog za pokretanje postupka predstečajne nagodbe zbog nelikvidnosti i insolventnosti, čiji se uzroci nalaze u nagomilanim obvezama iz prošlih godina.

U siječnju 2011. u požaru je izgorjela središnja zgrada HOC-a, a šteta je bila procijenjena na 16 milijuna kuna. No, to je bio samo zadnji 'čavao u lijes' HOC-a, koji je zapošljavao 170 radnika, a na godinu stvarao gubitak veći od 10 milijuna kuna.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙