FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek - Forum žena SDP-a: referendum o braku usmjeren protiv temeljnih ljudskih prava

Autor: ivuc
OSIJEK, 28. studenog 2013.(Hina) - Forum žena SDP-a Osječko-baranjske županije pozvao je danas građane da na referendumu o braku glasuju protiv ustavnog definiranja braka kao zajednice muškarca i žene jer drži da je ta inicijativa usmjerena protiv temeljnih ljudskih prava zajamčenih Ustavom RH.

U priopćenju za javnost navodi se kako je definiranje braka kao heteroseksualne zajednice u Ustavu RH protiv vrijednosti na kojima se temelji njihov politički angažman te se napominje da je ta inicijativa usmjerena protiv temeljnih ljudskih prava zajamčenih Ustavom, jednakosti, slobode i ravnopravnosti građanki i građana.

Rastuća nesnošljivost prema različitostima u hrvatskome društvu i otvorene poruke mržnje, kako ističu, tendencije su koje ih zabrinjavaju i kojima se najoštrije suprotstavljaju.

"Nasilje prema ženama i nasilje prema pripadnicama i pripadnicima bilo koje manjinske skupine u hrvatskome društvu je neprihvatljivo", stoji u priopćenju koje je potpisala predsjednica osječko-baranjskoga Foruma žena SDP-a Željka Bertić-Kukić.

(Hina) xivuc yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙