FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bionda napustio HNS zbog Ferenčaka i Spudića

Autor: vhor
KARLOVAC, 4. prosinca 2013. (Hina) - Donedavni predsjednik Županijske organizacije HNS-a Karlovačke županije Mile Bionda napustio je stranku zbog, kako je izvijestio danas stranku i javnost, "prljave politike prema županijskom HNS-u koju unatrag dvije i pol godine provodi glavni tajnik stranke Srećko Ferenčak".

Navodi da je nakon nedavnog imenovanja Zvonka Spudića tajnikom Županijske organizacije bio pod pritiskom glavnog tajnika HNS-a jer se žestoko protivio da u politici i vodstvu stranke „sudjeluju pojedinci koji su se ogriješili o hrvatske zakone“, te da mu ne preostaje prostor „za daljnje sudjelovanje u politici koju zagovara gospodin Ferenčak“.

Ferenčak je, tvrdi Bionda, uglavnom ignorirao stavove predsjedništva Županijske organizacije i čvrsto stao iza Spudića, koji nakon izlaska iz zatvora, gdje je bio zbog zloporabe položaja i ovlasti, opet upravlja HNS-om, unatoč Biondinom žestokom protivljenju.

Bionda smatra da su time prekršena bitna načela koja je iznijela predsjednica stanke Vesna Pusić na Središnjem odboru da stranku treba pomladiti, neznanje pretvoriti u znanje, te da u vodstvu stranke na svim razinama nema mjesta za ljude koji su se na bilo koji način konfrontirali sa zakonom.

"Odabrao sam otići iz HNS-a uzdignuta čela, nakon pune 23 godine provedene u stranci, čiju politiku i svjetonazor i dalje podržavam, ali ne i gospodina Srećka Ferenčaka koji je u stranci apsolutni i nedodirljivi vladar i to na potpuno pogrešnim političkim principima. Članovima HNS-a u našoj organizaciji sugeriram da ostanu vjerni članovi stranke, a ovo je moja borba s ljudima koji ne poštuju niti ih zanima opći interes HNS-a niti društva u cjelini", kaže Bionda.

Bionda je za predsjednika Županijske organizacije HNS-a bio izabran na izvanrednoj izbornoj skupštini, koja je održana u lipnju 2011. godine nakon odlaska u zatvor tadašnjeg predsjednika organizacije Zvonka Spudića i ostavke tajnika Dubravka Belana. Na toj je dužnosti Bionda bio do redovite izborne skupštine, kad je za predsjednika Županijske organizacije izabran Branko Mohorić.

Bionda u svom priopćenju podsjeća da je još 2011. rekao da se više neće kandidirati za novi mandat jer se zalaže da to budu "mlađi članovi čistog obraza".

(Hina) xvhor yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙