FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pusić: incident pokazao da je politika zastrašivanja metoda onih koji žele diskriminaciju u Ustavu

Autor: jnah
ZAGREB, 30. studenog 2013. (Hina) - Predsjednica HNS-a Vesna Pusić je, regairajući na jutrošnje prijetnje i uništavanje štanda tijekom akcije "Protiv" Mladih HNS-a, ocijenila kako je to jasno pokazalo da su "nasilje i politika zastrašivanja metode onih koji žele da se u hrvatski Ustav prvi put unese diskriminacija".

Podsjetila je pritom da je cilj akcije Mladih HNS-a bio promicanje tolerancije i prava na različitosti u hrvatskom društvu, priopćeno je iz središnjice HNS-a.

"Jedino što se može sankcionirati i zabraniti je nasilje i pozivanje na nasilje. Za nas je sloboda svakog pojedinca neupitna vrijednost, a državu smatramo instrumentom zaštite ljudskih prava. Ako ne pokažemo da je diskriminacija po svakoj osnovi neprihvatljiva, postoji ozbiljna opasnost da ćemo živjeti u društvu u kojem je netrpeljivost prema drugima i drugačijima prevelika dok tolerancija ne postoji. Takvo društvo za HNS je neprihvatljivo", istaknula je Pusić.

"Ostajemo dosljedni svojim temeljnim načelnima – borbi za građansku jednakost, borbi protiv diskriminacije ljudi temeljem njihove rasne, etničke ili vjerske pripadnosti te izbora životnog stila i posebno borbi protiv bilo kojeg oblika nasilja. Vjerujemo da će policija identificirati napadače, a mjerodavna pravosudna tijela postupiti u skladu sa zakonima", kaže se u reagiranju predsjednice HNS.-a.

(Hina) pp yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙