FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jovanović traži očitovanje HNS-a zbog Mamićeva ponašanja

Autor: mvra
ZAGREB, 29. studenog 2013. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović izjavio je da očekuje od Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) da se očituje o ponašanju svog čelnika i izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića, koji je danas najavio da će svi navijači Hajduka i bez "vaučera" u nedjelju moći doći na južnu tribinu u Maksimiru.

Mamićeva odluka suprotna je pravilima HNS-a i Ministarstva sporta koji su uveli model vaučera, odnosno prijavu gostujućih navijača kako bi se povećala sigurnost na stadionima.

Jovanović je u reagiranju rekao da jednaka pravila vrijede za Hajduk, Dinamo i Rijeku ili bilo kojeg prvoligaša pa stoga istup čelnika Dinama i izvršnog odbora HNS-a predstavlja "demagoško prodavanje magle" i izrugivanje zakona, propisa i odluka najvišeg tijela hrvatskog nogometa, čiji su članovi i čelnici Dinama.

Ministar očekuje stoga da se HNS hitno očituje o ponašanju svog čelnika te da spriječi potencijalni kaos na nedjeljnoj utakmici Dinama i Hajduka.

Dodao je da u Hrvatskoj vrijede ista pravila za sve, ali je na žalost poznato da je zahvaljujući raznoraznim malverzacijama, "menadžerima i ostalim lutkama na koncu HNS-a i HNL-a hrvatska nogometna liga poput Orwellove životinjske farme na kojoj su svi jednaki, a samo neki jednakiji, i zato je godinama bila upitna regularnost". Sada kada je Nacionalni odbor za sprečavanje nereda i nasilja na stadionima krenuo u uvođenja reda, svi kojima red ne odgovara bore se protiv toga, zaključio je Jovanović.

(Hina) xmvr yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙