FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Molitva uoči referenduma na Kamenitim vratima

Autor: mkov
ZAGREB, 30. studenog 2013. (Hina) - Skupina vjernika predvođena Molitvenom mrežom mladih (MMM) otpočela je na Kamenitim vratima večerašnju molitvu uoči sutrašnjega referenduma o braku, a nakon Kamentih vrata molitvu će nastaviti u euharistijskom klanjanju u crkvi Svetoga Marka na zagrebačkom Gornjem gradu.

Katolički vjernici u Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Splitu, Dubrovniku, Puli, Zadru te u Bosni i Hercegovini okupljaju se od 22. studenoga na molitvu krunice kako bi sudjelovali u devetodnevnom molitvenom maratonu za uspjeh referenduma o braku.

Devetnicu na razini cijele Hrvatske pokrenula je Molitvena mreža mladih za obitelj, a inicijativu je podupro i Ured Hrvatske biskupske konferencije (HBK) za mlade.

Za vrijeme devetnice svake večeri u 20 sati na Kamenitim vratima u Zagrebu molitvu krunice i pjesmu animirala je jedna zajednica mladeži. Na večernjim molitvenim susretima okupi se 200 do 300 vjernika.

Ideju devetodnevne molitve krunice na Kamenitim vratima potaknuli su Maksimirsko – trnjanski dekanat i Molitvena mreže mladih, a potporu su primali iz različitih dijelova Hrvatske i inozemstva.

(Hina) xmkov yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙