FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sjednica Otočnog sabora u gruškoj luci

Autor: hspa
DUBROVNIK, 19. studenog 2013. (Hina) - Prijedlog novog zakona o regionalnom razvoju i utjecaj tog zakona na život na otocima, posebice u vezi s prometnom izoliranosti i gospodarskim stanjem, bili su tema današnje sjednice Otočnog sabora, prvi put organizirane u Dubrovniku, na brodu u gruškoj luci.

Predsjednik Otočnog sabora Denis Barić rekao je kako je 2012. godine u otoke iz proračuna uloženo gotovo milijardu i 800 milijuna kuna, od čega u otoke Dubrovačko-neretvanske županije više od 330 milijuna.

Upozoreno je na subvencioniranje putničkih brzobrodskih veza jer bi prestankom njihova subvencioniranja nastali veliki problemi za otočane. Otočni sabor zatražit će od mjerodavnih jednake uvjete za razvoj gospodarstva na otocima kao na kopnu te poseban tretman malih otoka kao bi se s njih spriječilo iseljavanje.

Na sjednici je analiziran i prijedlog državnog proračuna za iduću godinu te izvještaji o državnim ulaganjima u otoke za prošlu i pretprošlu godinu.

Zamjenica dubrovačko-neretvanskog župana Marija Vučković, koja je sudjelovala na sastanku, na pitanje predstavnika općine Mljeta Pave Dabelića o razlozima protivljenja te županije trajektnoj vezi Komarna-Pelješac, odgovorila je da je za županiju bolje rješenje trajektna veza Ploče-Trpanj.

Ta je veza bolja zbog ulaganja koja se moraju plasirati u razvoj cestovne mreže na Pelješcu, rekla je Vučković i dodala da će trajektna veza Komarna-Pelješac vjerojatno biti uspostavljena.

(Hina) xddub yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙