FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Telekom Slovenije povećao neto dobit za 7 posto

Autor: lfia
, 28. studenog 2013.(Hina) - Slovenski nacionalni operater Telekom Slovenije u prvih je devet mjeseci ove godine ostvario 599,1 milijuna eura poslovnih prihoda i 46,3 milijuna eura neto dobiti, što je za 7 posto više nego u istom razdoblju lani, pokazuje nerevidirano financijsko izvješće objavljeno u četvrtak na internetskim stranicama Ljubljanske burze.

Dobit iz poslovanja od 63,4 milijuna eura za dva je posto manja nego u prva tri kvartala prošle godine, i to zbog manjih prihoda od prodaje uslijed snižavanja prihoda od klasične govorne telefonije.

EBITDA je iznosila 188,7 milijuna eura, odnosno 5 posto manje nego u istom razdoblju lani. Istodobno, neto financijski dug Telekoma Slovenije dosegnuo je 370,4 milijuna eura, što je povećanje za sedam posto prema lanjskom rezultatu.

Zabilježen je i rast broja priključaka, pa je broj fiksnih internet priključaka u prvih devet mjeseci povećan za 2 posto u odnosu na isto razdoblje lani, broj korisnika mobilne telefonije za 7 posto, a broj televizijskih priključaka za 12 posto.

U toj kompaniji ove godine procjenjuju da će ostvariti 50 milijuna eura neto dobiti, dok bi EBITDA moda iznositi 245 milijuna eura.

(Hina) xfl ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙