FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: promet i vrijeme u 9,30 sati

Autor: nkot
ZAGREB, 28. studenog 2013. (Hina) - Izvješće Hrvatskoga autokluba o stanju u prometu i vremenska prognoza Državnoga hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku danas:

ZAGREB - Ukinuti su zimski uvjeti na autocesti A6 Rijeka-Zagreb i na svim glavnim državnim cestama kroz Liku i Gorski kotar, pa je promet sada dopušten za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama. Na autocesti A1 između čvorova Maslenica i Sveti Rok vozi se uz ograničenje brzine na 80 kilometara na sat, zbog bočnih udara vjetra, ali je autocesta otvorena za sve skupine vozila. Na Jadranskoj magistrali D8 između Bakra i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina). Zbog niskih temperatura na mostovima, vijaduktima i nadvožnjacima moguća je poledice. Zbog kiše kolnici su mokri i skliski mjestimice u Dalmaciji. Zbog zimskih uvjeta u Gorskom kotaru i Lici promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na pojedinim dionicama u Lici - D25 Lički Osik-Karlobag, D42 u mjestu Poljanak, D218 GP Užljebić-Dobroselo, ŽC5199 Dabar-Štirovača, ŽC5201 Selište-Prijeboj i ŽC5203 Sučević-Srb-Brotnja te u Gorskome kotaru na ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak i ŽC5191 Sopač-Tuk. Na Bajakovu je pojačan teretni promet na izlasku iz zemlje, a kolona je oko kilometar. Zbog radova, za teretna vozila zatvoren je granični prijelaz Ilok. Na graničnom prijelazu Dubrava Križovljanska od 7 do 17 sati promet je zabranjen za teretna vozila ukupne mase iznad 7,5 tona, zbog radova u Sloveniji. Vozila se preusmjeravaju na granični prijelaz Trnovec. Trajekti i katmarani plove redovito.

ZAGREB - U većini krajeva djelomice ili pretežno sunčano. Promjenljivo oblačno, uglavnom prijepodne s mjestimičnom kišom, bit će u Dalmaciji, a u Zagori je ujutro moguća i susnježica i snijeg. Vjetar većinom slab, na Jadranu još ujutro umjerena, podno Velebita i jaka bura, danju će sasvim oslabjeti. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 0 do 5, a na Jadranu od 7 do 12 Celzijevih stupnjeva.

(Hina) xpp ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙