FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ulagači na europskim tržištima dionica suzdržani

Autor: mpuk
LONDON/FRANKFURT/PARIZ, 26. studenog 2013. (Hina/Reuters) Ulagači su danas bili suzdržani na europskim tržištima dionica budući da su se izjalovila očekivanja o oporavku poslovnih rezultata kompanija na kraju godine.

Londonski FTSE pao je 0,44 posto na 6.664 boda a pariški CAC 0,12 posto, na 4.296 bodova. Frankfurtski DAX stabilizirao se pak na 9.301 bodu, u plusu neznatna dva boda u odnosu na jučerašnje zatvaranje.

Ulagači su očekivali oporavak poslovnih rezultata kompanija na kraju godine s obzirom na poboljšano stanje u europskom i globalnom gospodarstvu, ali ta su se očekivanja zasada izjalovila.

"Europske dionice počinju biti malo prenapregnute budući da se očekivanja vezana za poslovne rezultate nisu u potpunosti ispunila", tumači raspoloženje na tržištu Peter Garnry, strateg u banci Saxo.

Među gubitnicima izdvajao se francuski Remi, cijena čijih je dionica potonula 11,6 posto nakon što je upozorio na dvoznamenkasti pad godišnje operativne dobiti zbog usporavanja u Kini.

Prigušena potražnja iz Kine pogodila je i rezultate njemačke modne kuće Hugo Boss, cijena čijih je dionica pala 3,1 posto.

Relativno skroman obujam trgovanja pokazao je pritom da su ulagači još uvijek optimistični i da većina današnje kretanje cijena smatra privremenom korekcijom i razlogom za kupnju, a ne početkom faze slabljenja tržišta.

Indeks Tokijske burze Nikkei pao je 0,67 posto na 15.515 bodova.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙