FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Jemenu napadnuti bjeloruski državljani

Autor: mhaj
MOSKVA , 26. studenog 2013. (Hina/AFP) - Rusko veleposlanstvo u Jemenu u utorak je izvijestilo da su jedan ubijeni i jedan ozlijeđeni muškarac u jutrošnjem napadu u Sani bili bjeloruski državljani, a ne ruski, kako se isprva izvještavalo.

"Po izlasku iz hotela Amsterdam u središtu Sane, napadnuta su dvojica bjeloruskih državljana, koji su glavnome jemenskom radu radili za jednu privatnu tvrtku. Jedan od njih smrtno je stradao, a drugi je teško ozlijeđen", rekao je glasnogovornik ruskog veleposlanstva Nikolaj Ljaguškin, a prenio Interfax. Na dvojicu muškaraca pucali su naoružani napadači na motoru, dok su oni izlazili iz hotela.

U skladu s dogovorom između Rusije i Bjelorusije, osoblje ruskih veleposlanstava pomaže bjeloruskim državljanima u zemljama u kojima službeni Minsk nema svoja diplomatska predstavništva. Bjeloruske vlasti u Minsku izvijestile su da su provjerile informaciju.

"Ministarstvo vanjskih poslova u Bjelorusiji provjerava informaciju koja se odnose na napad na bjeloruske državljane", rekla je glasnogovornica ministarstva.

Direktor hotela Amsterdam u kojemu su odsjela dvojica muškaraca ranije je kazao kako je riječ o četiri ruska državljana koja u hotelu borave već četiri mjeseca.

(Hina) xmh yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙