FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 25. studenoga

Autor: tper
ZAGREB, 24. studenog 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 25. studenoga.

ZAGREB - Pod nazivom "Ususret EU fondovima - Ulaganje u budućnost" bit će predstavljeni operativni programi "Promet", "Zaštita okoliša", "Regionalna konkurentnost" i "Razvoj ljudskih potencijala" za razdoblje 2007.-2013. Predstavljanje zajednički organiziraju ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, pomorstva, prometa i infrastrukture, zaštite okoliša i prirode te rada i mirovinskog sustava, a s ciljem informiranja javnosti o prioritetima koje je Hrvatska ulaskom u EU odlučila financirati kroz strukturne fondove i Kohezijski fond te predstavljanja uspješnih primjera projekata financiranih u okviru pojedinog operativnog programa. U službenom dijelu skupu će se obratiti potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić te ministri Mirando Mrsić i Mihael Zmajlović (10,00 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

PULA - Ovogodišnji, 26. kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore (HOK) okupit će u Puli oko 600 sudionika. Na svečanom otvorenju ministar turizma Darko Lorencin predstavit će rezultate ovogodišnje turističke sezone i aktivnosti Ministarstva u cilju pripreme sezone 2014. Sudionici kongresa, koji se održava 25. i 26. studenog, raspravljat će o aktualnostima u sektorima ugostiteljstva i turizma, posebice o promjenama koje je u poslovanju donio ulazak Hrvatske u EU te najavljenom povećanju međustope PDV-a za ugostiteljske usluge i turizam s 10 na 13 posto (9,30 sati, Hotel Histria).

MOTOVUN - Osnivanje tvrtke Bike DMC (Destination management Company), po modelu javno-privatnog partnerstva, predstavit će na konferenciji za novinare ministar turizma Darko Lorencin zajedno s istarskim županom Valterom Flegom (u 13,00 sati, terasa Parenzane kod tunela Motovun, a u slučaju kiše u Hotelu Kaštel, Piazza Andrea Antico 7, Motovun).

dežurne urednice:

prijepodne: Nevenka Brčić

poslijepodne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙