FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 12. studenog

Autor: tper
ZAGREB, 11. studenog 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 12. studenog.

SISAK - Na Terminalu Sisak Jadranskog naftovoda (Janaf) u rad će biti pušteno pet novih spremnika za skladištenje nafte, čime je završena druga faza projekta rekonstrukcije-dogradnje rezervoarskog prostora tog terminala, a Janaf je u taj projekt do sada uložio oko 414 milijuna kuna vlastitih sredstava. Nove spremnike pustit će u rad ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak. Ovim projektom Janaf učvršćuje svoju poziciju strateškog terminala za diverzifikaciju i sigurnost opskrbe naftom rafinerija u Hrvatskoj i državama jugoistočne i srednje Europe. (13,00 sati, 13,45 sati izjave za medije, Janaf Terminal Sisak, Capraške poljane 47b).

ZAGREB - O provedbi postupka ozakonjenja bespravno sagrađenih zgrada na konferenciji za novinare govorit će ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš. Također će biti predstavljena web aplikacija pomoću koje će se preko interneta od 1. prosinca u realnom vremenu moći pratiti rješavanje zahtjeva za izdavanje rješenja o izvedenom stanju (10,00 sati, Ministrstvo graditeljstva, Ulica Republike Austrije 20).

ZAGREB - Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak sastat će se s glavnim direktorom NATO Support Agency Michelom J. Lydenom, a nakon sastanka predviđene su izjave za medije (9,00 sati sastanak, u 9,45 sati izjave za medije, Ministarstvo gospodarstva). Također, s ciljem poticanja hrvatskih gospodarskih subjekata na jačanje poslovne suradnje sa NSPA agencijom u organizaciji Ministarstva gospodarstva i Hrvatske gospodarske komore održat će se seminar "Doing Business with NSPA" (10,00 sati u kino dvorani Ministarstva gospodarstva).

ZAGREB - Udruga Franak na konferenciji za novinare izvijesti će o svojoj prijavi Erste&Steiermaerkische banke Hrvatskoj narodnoj banci zbog, kako navode, nezakonitog pritiska i prijetnji klijentima, te će izvijestiti o zahtjevu te udruge Vladi da prekine pregovore s bankama i odustane od najavljenog amandmana na izmjene Zakona o potrošačkom kreditiranju predloženog od strane Hrvatske udruge banaka (11,15 sati, knjižnica Bogdan Ogrizović, Preradovićeva 5).

dežurne urednice:

prijepodne: Nevenka Brčić

poslijepodne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙