FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Investicijski fondovi: dobitnici u većini

Autor: zpop
ZAGREB, 29. listopada 2013. (Hina) - I u ponedjeljak su među investicijskim fondovima dobitnici bili u većini. Naime, po podacima iCapital-a, njih 60 ili 76,92 posto bilježilo je dobitke, dok ih je 17 ili 21,8 posto billježila gubitke. Pritom je vrijednost jednog fonda ostala nepromijenjena.

Među dioničkim investicijskim fondovima ovaj je puta bilo puno više dobitnika. Naime, 25 je fondova dobilo a tek 6 izgubilo na vrijednosti, dok je vriejdnosti NETA Mena fonda ostala nepromijenjena. Tako su se dobici kretali u rasponu od 0,01 posto ZB euroaktiv fonda do 0,92 posto Ilirika Azijski tigar fonda. S druge su pak strane gubitnici bili u rasponu od 0,02 posto NETA US Algorithm fonda do 0,62 posto KD Victoria fonda.

I kod mješovitih investicijskih fondova bilo je značajno više dobitnika. Naime, 10 je fondova bilježilo dobitke, dok su gubitnici bili tek Raiffeisen Balanced fond (0,1 posto), Raiffeisen Prestige fond (0,23 posto) i KD Balanced fond (0,42 posto). Svi ostali kretali su se u rasponu dobitaka od 0,011 posto Agram Trust fonda do 0,59 posto ICF Balanced fonda.

I među obvezničkim investicijskim fondovima dobitnici su bili u većini. Naime, 5 je fondova bilježilo dobitke, dok su gubitnici bili Raiffeisen Bonds fond (0,01 posto), ZB bond fond (0,05 posto) i PBZ Bond fond (0,06 posto). Dobitnici su pak bili u rasponu od 0,01 posto Erste Adriatic Bond fonda do 0,24 posto HI-conservative fonda.

Novčani investicijski fondovi već tradicionalno većinom su bili s manjim dobicima no, i ovaj je puta bilo gubitnika. Naime, gubitak od 0,002 posto, zabilježio je OTP euro novčani fond. Ostali su se kretali u rasponu dobitaka od 0,0001 posto Erste Euro-Money fonda i PBZ Dollar fonda do 0,02 posto Locusta Cash fonda.

(Hina)xzpop yzpop

An unhandled error has occurred. Reload 🗙