FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Investicijski fondovi: dobitnici u laganoj većini

Autor: zpop
ZAGREB, 25. listopada 2013. (Hina) - U četvrtak su među investicijskim fondovima dobitnici bili u laganoj većini. Naime, po podacima iCapital-a, njih 46 ili 58,97 posto bilježilo je dobitke, dok ih je 30 ili 38,46 posto billježila gubitke. Pritom su vrijednosti 2 fonda ostale nepromijenjene.

Među dioničkim investicijskim fondovima ovaj je puta vladala proporcionalna podjeljenost na dobitnike i gubitnike. Naime, po 16 je fondova dobilo te isto toliko i izgubilo na vrijednosti. Tako su se dobici kretali u rasponu od 0,004 posto Platinum Blue Chip fonda do 0,44 posto Ilirika Jugoistočna Europa fonda. S druge su pak strane gubitnici bili u rasponu od 0,04 posto ZB aktiv fonda do 0,99 posto NETA Mena fonda.

Kod mješovitih investicijskih fondova bilo je tek nešto više dobitnika. Naime, 7 je fondova bilježilo dobitke a 6 gubitke. Tako su se dobici kretali u rasponu od 0,007 posto ZB global fonda do 0,23 posto Agram Trust fonda. Gubici su pak bili u rasponu od 0,01 posto OTP uravnoteženi fonda do 0,65 posto C-Premium fonda.

Među obvezničkim investicijskim fondovima, pak, gubitnici su bili u laganoj većini. Naime, dobitke su bilježili PBZ Bond fond (0,04 posto), HPB Obveznički fond (0,06 posto) i Capital One fond (0,068 posto). Ostali su se rasporedili u rasponu gubitaka od 0,01 posto Erste Adriatic Bond fonda do 0,16 posto ZB bond fonda.

Novčani investicijski fondovi već tradicionalno većinom su bili s manjim dobicima a velika većina ih je ovaj puta i bilježila. Naime, tek su vrijednosti Erste Money fonda i Dollar fonda ostale nepromijenjene. Ostali su se kretali u rasponu dobitaka od 0,0001 posto Raiffeisen euroCash fonda do 0,02 posto OTP euro novčani fonda.

(Hina)xzpop yzpop

An unhandled error has occurred. Reload 🗙