FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Investicijski fondovi: tek nešto više dobitnika

Autor: zpop
ZAGREB, 28. listopada 2013. (Hina) - I u petak su među investicijskim fondovima dobitnici bili u laganoj većini. Naime, po podacima iCapital-a, njih 45 ili 57,69 posto bilježilo je dobitke, dok su ih 32 ili 41,03 posto billježila gubitke. Pritom je vrijednost jednog fonda ostala nepromijenjena.

Među dioničkim investicijskim fondovima ovaj je puta bilo tek nešto više dobitnika. Naime, 17 je fondova dobilo a 15 izgubilo na vrijednosti. Tako su se dobici kretali u rasponu od 0,004 posto Capital Two fonda do 0,4 posto A1 fonda. S druge su pak strane gubitnici bili u rasponu od 0,02 posto PBZ I-Stock fonda do 0,82 posto ZB trend fonda.

Kod mješovitih investicijskih fondova bilo je pak tek nešto više gubitnika. Naime, 7 je fondova bilježilo gubitke a 6 dobitke. Tako su se gubici kretali u rasponu od 0,04 posto PBZ Global fonda do 0,44 posto ICF Balanced fonda. Dobici su pak bili u rasponu od 0,01 posto HI-balanced fonda do 0,65 posto C-Premium fonda.

Među obvezničkim investicijskim fondovima vladala je proporcionalna podijeljenost na dobitnike i gubitnike. Naime, po 4 fonda bilježila su dobitke te gubitke. Tako su se dobici kretali u rasponu od 0,002 posto PBZ Bond do 0,25 posto HPB Obveznički fonda. S druge su se pak strane gubitnici bili u rasponu od 0,05 posto Erste Adriatic Bond fonda do 0,17 posto ZB bond fonda.

Novčani investicijski fondovi već tradicionalno većinom su bili s manjim dobicima no, ovaj je puta bilo i gubitnika. Naime, gubitak od 0,01 posto, zabilježio je OTP euro novčani fond, dok je vrijednost Erste Euro-Money fonda ostala nepromijenjena. Ostali su se kretali u rasponu dobitaka od 0,0001 posto Erste Money fonda, PBZ Dollar fonda i Raiffeisen Cash fonda do 0,009 posto Raiffeisen euroCash fonda.

(Hina)xzpop yzpop

An unhandled error has occurred. Reload 🗙