FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europska komisija dodijelila Uredu za ravnopravnost spolova 160.000 eura

Autor: smar
ZAGREB, 22. studenog 2013. (Hina) - Europska komisija dodijelila je vladinom Uredu za ravnopravnost spolova 160.000 eura za provedbu projekta "Moj glas protiv nasilja" čiji je cilj podizanje svijesti javnosti o neprihvatljivosti svih oblika nasilja nad ženama, uključujući obiteljsko nasilje i odašiljanje poruke o nužnosti nulte tolerancije na sve oblike rodno uvjetovanog nasilja, izvijestio je danas taj Ured.

Projekt je odobren u okviru natječaja "Podrška informacijskim i komunikacijskim aktivnostima usmjerenim na uklanjanje nasilja nad ženama" Programa Zajednice za zapošljavanje i socijalnu solidarnost (PROGRESS).

Predviđeno trajanje projekta je dvije godine, a provoditi će se u suradnji s partnerskim udrugama Ženska soba - Centar za seksualna prava i CESI - Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje iz Zagreba.

Projekt će uključiti provedbu nacionalne kampanje, izradu i emitiranje audio i video spota, organizaciju sastanka Koordinacije županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova, predavanja, seminare, treninge i radionice, organizaciju međunarodne konferencije o problematici seksualnog nasilja, održavanje uličnih akcija, kao i aktivnosti osvještavanja putem internetskih stranica i facebooka.

U okviru projekta tiskat će se i dijeliti niz relevantnih dokumenata, uključujući Konvenciju Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, koju je Hrvatska potpisala u siječnju ove godine.

(Hina) pp/xsmar yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙