FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za srijedu, 20. studenoga

Autor: ikut
ZAGREB, 20. studenoga 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za srijedu, 20. studenoga koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Nastavak 10 sjednice Hrvatskog sabora. Zasjedanje se nastavlja raspravom o prijedlogu Zakona o mirovinskom osiguranju, kojim se mirovinski sustav nastoji učiniti dugotrajno održivim, a umirovljenicima osigurati primjereniju zaštita od rizika siromaštva, pri čemu se od 2031. predlaže povećanje životne dobi za umirovljenje. (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sastat će se sa slovenskim ministrom vanjskih poslova Karlom Erjavcem (16 sati, državna rezidencija, Visoka 22). Kako se očekuje, glavna tema razgovora bit će pitanje devizne štednje hrvatskih štediša u Ljubljanskoj banci, koje ponovno opterećuje odnose dviju zemalja.

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović uručit će Cherifu Bassiouniju odličje Red kneza Branimira s ogrlicom, za osobite i višegodišnje zasluge stečene promicanjem međunarodnog položaja i ugleda Republike Hrvatske u području pravne znanosti, međunarodnog kaznenog i humanitarnog prava, utvrđivanja činjenica o počinjenim zločinima tijekom ratova te zaštiti žrtava (18,30 sati, Pantovčak). Bassiouni je umirovljeni profesor prava na američkom sveučilištu DePaul i član brojnih istražnih povjerenstava UN-a, među ostalim i za kršenja međunarodnog humanitarnog prava u ratu u bivšoj Jugoslaviji. Američki ga mediji često nazivaju začetnikom međunarodnog kaznenog prava.

ZAGREB - Odbor za ravnopravnost spolova održati će tematsku sjednicu naslovljenu "Drugačije društvo je moguće: suzbijanje diskriminacije LGBT osoba". Na sjednici će udruga Zagreb Pride predstaviti rezultate terenskog istraživanja o pojavama nasilja i diskriminacije LGBT osoba u Hrvatskoj. Uvodnu prezentaciju istraživanja održat će Marina Milković, voditeljica Programa psihosocijalne podrške Zagreb Pridea i koautorica istraživanja. Govorit će, uz ostale, Helena Štimac Radin, ravnateljica Vladinog Ureda za ravnopravnost spolova, Goran Selanec, zamjenik pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, te Sanja Barić na temu "Ustavno-pravno načelo jednakosti i pravno uređenje istospolnih zajednica". Na sjednicu su, uz članice i članove Odbora, pozvani i saborski zastupnici, predstavnici nadležnih državnih institucija te predstavnici udruga koje se bave zaštitom prava LGBT osoba (13 sati, Hrvatski sabor, dvorana "Ivan Mažuranić").

ZAGREB - Konferencija za novinare pod nazivom "Brak, laži, prijetnje i video-snimke" udruge Vigilare i Centra za obnovu kulture, a tema konferencije je referendum o tome da se brak u Ustavu RH definira kao zajednica žene i muškarca, raspisan za 1. prosinca. O referendumu kao i nedavnim događajima govoriti će Vice John Batarelo, predsjednik udruge Vigilare, odvjetnik Zvonimir Hodak, don Damira Stojića, sociolog Slaven Letica o 'ponašanju javnih osoba i medija prema referendumu' te predstavnici MediaNeta o istraživanju odnosa HRT-a prema praćenju referenduma (12 sati, Dvorana Netup, Grahorova 4).

ZAGREB - Predstavljanje kampanje "Građani glasaju protiv", kojoj je cilj potaknuli što više građana da iziđu na državni referendum i glasaju protiv predložene izmjene Ustava i odredbe o braku kao zajednici žene i muškarca. Udruge koje se godinama bave zaštitom i promicanjem različitih segmenata ljudskih prava udružile su se u tu kampanju, a glavne poruke kampanje predstavit će aktivisti iz okupljenih udruga Sara Lalić, Duje Prkut i Korana Radman (11 sati, na Cvjetnom trgu u Zagrebu a u slučaju kiše, premjestit će se u Oktogon).

ZAGREB - Konferencija za novinare koordinacije sindikata Zračne luke Zagreb zbog najavljenog štrajka u Zračnoj luci Zagreb, koji počinje u četvrtak, 21. prosinca u 10 sati. Uprava Zračne luke Zagreb je 18. studenoga zaprimila službenu Najavu štrajka, koju su potpisali predsjednici četiriju sindikata koji djeluju na zračnoj luci. Kao razloge štrajka, uz ostalo, navode neprovođenja odredbi Zakona o radu i Kolektivnog ugovora od strane Poslodavca Zračne luke Zagreb te povezanih društava, nezadovoljavajuće postupke nadležnog Ministarstva MPPI (10 sati, konferencijska dvorana Zračne luke Zagreb).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xik ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙