FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 12. studenoga

Autor: jnah
ZAGREB, 12. studenog 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za utorak, 12. studenoga:

ZAGREB - Na sjednici saborskog Odbora za ravnopravnost spolova trebali bi se naći zahtjevi LGTB udruga vezani uz ocjenu ustavnosti referendumskog pitanja o ustavnoj definiciji braka kao zajednice žene i muškarca, koje su im predstavnici te zajednice uputili prošlog tjedna. S obzirom da je Hrvatski sabor u petak referendum već raspisao bez da je prethodno od Ustavnog suda zatražio ocjenu ustavnosti referendumskog pitanja potpredsjednica Odbora Sanja Koenig rekla je kako Odbor nema puno "manevarskog prostora" (13 sati, Hrvatski sabor, dvorana Janka Draškovića, Trg sv. Marka 6)

ZAGREB - Sjednica Odbora za imenovanja i naselja, ulica i trgova zagrebačke Gradske skupštine, a na dnevnom redu je prijedlog Kluba gradskih zastupnika HDZ-a, HSP-a AS-a i BUZ-a za preimenovanje Trga maršala Tita u Kazališni trg (10 sati, Starogradska vijećnica, dvorana C, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5/I).

ZAGREB - Konferencija za novinare na temu Mobbing i nepoštivanje pravomoćnih sudskih presuda u EPH-u. Govorit će Nataša Škaričić, novinarka Slobodne Dalmacije, Romana Eibl, bivša novinarka i urednica Jutarnjeg lista, Šenol Selimović, bivši novinar Slobodne Dalmacije i Jadranka Apostolovski, predsjednica Udruge Mobbing (11 sati, Novinarskog doma, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Hina će objaviti tematski "Zašto je uistinu tako često zatvoren Maslenički most?", autora Ive Lučića.

"Maslenički most, čija je gradnja legitimirana nesmetanim povezivanjem hrvatskog sjevera i juga, u javnosti se prometnuo u svoju suprotnost, pa njegovo često zatvaranje, poput jučerašnjeg, nije više nikakva novost. Prema podacima iz Hrvatskih autocesta (HAC), od početka vođenja baze podataka, tj. od početka 2008. godine do sredine 2013., dionica od Svetog Roka do Maslenice bila je zatvorena za prvu skupinu i za sva vozila zajedno više od 862 sati ili gotovo 36 dana! Najviše, oko 260 sati, bila je zatvorena 2012. godine, a najmanje, ukupno oko 84 sata, 2008. godine."

Dežurni urednici:

prijepodne: Tomislav Rubić

poslijepodne: Srebrenka Parlov

navečer: Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xmvr ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙