FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu 20. studenoga

Autor: aspa
ZAGREB, 19. studenoga 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za srijedu 20. studenoga.

ZAGREB - Nastavak 10 sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg Svetog Marka 6).

ZAGREB - Odbor za ravnopravnost spolova održati će tematsku sjednicu naslovljenu "Drugačije društvo je moguće: suzbijanje diskriminacije LGBT osoba". Na sjednici će udruga Zagreb Pride predstaviti rezultate terenskog istraživanja o pojavama nasilja i diskriminacije LGBT osoba u Hrvatskoj. Uvodnu prezentaciju istraživanja održat će Marina Milković, voditeljica Programa psihosocijalne podrške Zagreb Pridea i koautorica istraživanja. Govorit će, uz ostale, Helena Štimac Radin, ravnateljica Vladinog Ureda za ravnopravnost spolova, Goran Selanec, zamjenik pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, te Sanja Barić na temu "Ustavno-pravno načelo jednakosti i pravno uređenje istospolnih zajednica". Na sjednicu su, uz članice i članove Odbora, pozvani i saborski zastupnici, predstavnici nadležnih državnih institucija te predstavnici udruga koje se bave zaštitom prava LGBT osoba (13 sati, Hrvatski sabor, dvorana "Ivan Mažuranić").

ZAGREB - U Ministarstvu socijalne politike i mladih svečana dodjela Nagrade za promicanje prava djeteta u 2013. godini, u povodu obilježavanja Konvencije o pravima djeteta, na kojoj će potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić uručiti nagradu ovogodišnjoj laureatkinji. Dobitnica Nagrade za promicanje prava djeteta u 2013. je Višnja Biti, dugogodišnja radijska i televizijska novinarka i urednica. Republika Hrvatska dodjeljuje Nagradu za promicanje prava djeteta za iznimna postignuća u zaštiti dobrobiti, prava i interesa djece te se na ovaj način odaje počast ljudima koji su dio ili veći dio svoga života, usmjerili na promicanje i zaštitu prava djece u Hrvatskoj, a ove se nagrada dodjeljuje deveti puta (12 sati, MSPM, Savska 66).

VUKOVAR - Obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara nastavlja se odavanjem počasti ubijenim hrvatskim braniteljima i civilima u logoru u Veleprometu (10,30 sati) te na mjestu masovne grobnice na Ovčari na kojem će se održati prigodni komemorativni program Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Vukovar (13 sati). U Gradskoj knjižnici Vukovar održat će se IX. novinarsko-književnički susret "Grad - to ste vi", posvećen ratnom izvjestitelju Hrvatskog radija Vukovar Siniši Glavaševiću. ubijenom na Ovčari 20. studenog 1991. godine (17 sati).

PAKRAC - Ministar zdravlja Rajko Ostojić otvorit će Odjel hitne medicine u Općoj županijskoj bolnici Pakrac vrijedan 5,35 milijuna kuna i u cijelosti financiran sredstvima Ministarstva zdravlja. Uređenje prostora stajalo je 2,5 milijuna, dok je nabavka suvremene opreme , koja se sastoji od respiratora, UZV i RTG uređaja, operacijskih stolova, kreveta i dr., stajala 2,85 milijuna kuna. (12 sati, Opća županijska bolnica Pakrac, Bolnička 74; 12,30 sati izjave za medije).

ZAGREB - Konferencija za novinare HDZ-a u povodu pristupanja dekana Filozofskog fakulteta u Rijeci, Predraga Šustara Hrvatskoj demokratskoj zajednici. Konferenciji za novinare nazočiti će, uz ostale, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner, politički tajnik HDZ-a Tomislav Čuljak, potpredsjednik HDZ-a Damir Jelić, predsjednik HDZ-a Primorsko-goranske županije i član Predsjedništva HDZ-a Oleg Butković. (11 sati, u Središnjici HDZ-a, Trg žrtava fašizma 4).

ZAGREB - Konferencija za novinare pod nazivom "Brak, laži, prijetnje i video-snimke" udruge Vigilare i Centra za obnovu kulture, a tema konferencije je referendum o tome da se brak u Ustavu RH definira kao zajednica žene i muškarca, raspisan za 1. prosinca. O referendumu kao i nedavnim događajima govoriti će Vice John Batarelo, predsjednik udruge Vigilare, odvjetnik Zvonimir Hodak, don Damira Stojića, sociolog Slaven Letica o 'ponašanju javnih osoba i medija prema referendumu' te predstavnici MediaNeta o istraživanju odnosa HRT-a prema praćenju referenduma (12 sati, Dvorana Netup, Grahorova 4).

ZAGREB - Predstavljanje kampanje "Građani glasaju protiv", kojoj je cilj potaknuli što više građana da iziđu na državni referendum i glasaju protiv predložene izmjene Ustava i odredbe o braku kao zajednici žene i muškarca. Udruge koje se godinama bave zaštitom i promicanjem različitih segmenata ljudskih prava udružile su se u tu kampanju, a glavne poruke kampanje predstavit će aktivisti iz okupljenih udruga Sara Lalić, Duje Prkut i Korana Radman (11 sati, na Cvjetnom trgu u Zagrebu a u slučaju kiše, premjestit će se u Oktogon).

ZAGREB - Konferencija za novinare koordinacije sindikata Zračne luke Zagreb zbog najavljenog štrajka u Zračnoj luci Zagreb, koji počinje u četvrtak, 21. prosinca u 10 sati. Uprava Zračne luke Zagreb je 18. studenoga zaprimila službenu Najavu štrajka, koju su potpisali predsjednici četiriju sindikata koji djeluju na zračnoj luci. Kao razloge štrajka, uz ostalo, navode neprovođenja odredbi Zakona o radu i Kolektivnog ugovora od strane Poslodavca Zračne luke Zagreb te povezanih društava, nezadovoljavajuće postupke nadležnog Ministarstva MPPI (10 sati, konferencijska dvorana Zračne luke Zagreb).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Tomislav Rubić

poslijepodne - Mate Kovačević

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xaš ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙