FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: isplata novčane pomoći umirovljenicima za studeni

Autor: mbuj
ZAGREB, 22. studenog 2013. (Hina) - Pomoć umirovljenicima za mjesec studeni, koju daje Grad Zagreb, isplaćivat će se danas putem tekućih računa u Zagrebačkoj banci, a od ponedjeljka putem Hrvatske pošte, priopćio je Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Umirovljenici koji novčanu pomoć nisu primili na kućnu adresu moći će je podići u poštanskim uredima, deset dana po obavijesti, a nakon toga roka neće biti retrogradne isplate pomoći za navedeni mjesec.

Pravo na novčanu pomoć ostvaruju umirovljenici, državljani Hrvatske, koji prije podnošenja zahtjeva za priznavanje prava na novčanu pomoć umirovljenicima, prebivaju na području Zagreba najmanje pet godina neprekidno, a čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 1.500 kuna mjesečno.

Umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900 kuna mjesečno dobivaju 400 kuna, umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 900,01 kuna do 1.200 kuna mjesečno dobivaju 300 kuna, a umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 1.200,01 kuna do 1.500 kuna mjesečno primaju 200 kuna pomoći.

Za dodatne informacije umirovljenici se mogu javiti na adresu Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Nova cesta 1.

(Hina) pp/xbma ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙