FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječko-baranjski HSU-ovci: potpredsjednica Marija Ilić uništava stranku

Autor: trub
ZAGREB, 10. studenog 2013. (Hina) - Članovi osječko-baranjske županijske organizacije HSU-a, njih 50-tak, prozvalo je danas potpredsjednicu stranke i koordinatoricu za tu organizaciju Mariju Ilić da zbog ambicije da postane saborskom zastupnicom uništava stranku, te apeliraju na Predsjedništvo HSU-a da protiv nje poduzme mjere, jer u protivnom najavljuju istupanje iz stranke.

Potpisujući se kao "ogorčeni članovi Hrvatske stranke umirovljenika istoka Hrvatske" oni navode kako u njihovoj stranačkoj organizaciji vlada kaotično i krajnje loše stanje, za koje odgovornom smatraju potpredsjednicu HSU-a Mariju Ilić.

"U posljednjih dvije godine stranka se zahvaljujući angažmanu gospođe Ilić neprestano urušava. Sve je to posljedica njezinog velikog neznanja, nekompetentnosti, a ponajviše zlonamjernog rada protiv interesa stranke, te umirovljenika čiji bi interes trebala zastupati, a što kao formalni član ne čini, nego samo radi u interesu vlastitog probitka", ističu u priopćenju.

Donedavnu gradonačelnicu Belišća prozivaju i da je osobne interese, ulazak u Sabor, stavila iznad stranačkih zbog čega trpi stranka, a nezadovoljni su i postupcima predsjednika HSU-a Silvana Hrelje, koji je, kažu, Mariju Ilić postavio kao kandidatkinju za izbore za Europski parlament, a koja je u svojoj županiji osvojila samo 1,36 posto glasova.

"Mi iz Osječko-baranjske županijske organizacije uistinu nismo svjesni tko je u tome sve podržava, zbog čega je se štiti, te zbog čega joj želi osigurati saborsku plaću u preostale dvije godine mandata kao zamjenskom kandidatu na način da iz Sabora na silu istisnu našu legalno izabranu predstavnicu. I to ne samo na štetu svih nas koji pošteno radimo za HSU u interesu umirovljenika", upozoravaju iz osječko-baranjskog HSU-a.

Stranačko Predsjedništvo pozivaju da protiv Marije Ilić poduzme odgovarajuće mjere, "jer u protivnom ne vidimo smisla biti članovima HSU i otvoreno pozivamo na bojkot rada HSU-a na istoku Hrvatske".

"Još jednom apeliramo na vodstvo stranke da pogleda istini u oči i poduzme mjere da ova stranka zauzme ono mjesto koje joj i pripada na političkoj pozornici RH", zaključuju u priopćenju.

(Hina) pp/xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙