FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gradu Rijeci i Energu odobreno 455 tisuća eura iz europskog fonda

Autor: dsil
RIJEKA, 19. studenog 2013. (Hina) - Europska komisija odobrila je Gradu Rijeci i tvrtki Energo gotovo 455 tisuća eura za sufinanciranje projekta iURBAN, kojemu je cilj poticati energetsku učinkovitost u gradovima.

U sklopu projekta će se u 16 najvećih objekata u vlasništvu grada ugraditi mjerači koji će u realnom vremenu prikazivati potrošnju energenata, a rezultati mjerenja pomoći će u projektiranju energetski učinkovitijeg sustava.

Odobreno je sufinanciranje projekta kroz Okvirni program 7 u iznosu od 454.749 eura, od kojih će grad Rijeka dobiti 245.949 eura, a ostalo tvrtka Energo.

U projektu sudjeluju devet partnera iz šest europskih zemalja, a trajat će 36 mjeseci. Namjera je poticanje energetske učinkovitosti u gradovima.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel kazao je da se grad Rijeka nije mogao prijavljivati za financiranje projekata iz najizdašnijih predpristupnih fondova IPA jer su oni namijenjeni slabije razvijenim područjima, a Rijeka, uz grad Zagreb i Istarsku županiju, po ekonomskim pokazateljima spada u područja iznad hrvatskoga prosjeka. Zbog toga se Rijeka prijavila za novce iz Programa Unije i Transnacionalnih programa.

Za još desetak gradskih projekata čeka se odluka o financiranju iz fondova EU. Vezani su uz zaštitu i valorizaciju kulturne i prirodne baštine, obnovljive izvore energije i energetsku učinkovitost, poticanje poduzetništva, unaprjeđenje socijalnih usluga, turizam, unapjređenje e-usluga u području zdravstva i obrazovanja, integraciju društvenih skupina u nepovoljnom položaju, unaprjeđenje kompetencija nezaposlenih osoba, razvoj civilnog društva, itd..

(Hina) xdsil ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙