FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: započeo Globalni tjedan poduzetništva

Autor: ivuc
OSIJEK, 19. studenog 2013.(Hina) - U organizaciji Studentske organizacije "Poduzetnici bez granica" na osječkom Ekonomskom fakultetu danas je započeo "Globalni tjedan poduzetništva - do it today, enjoy it tomorrow".

Predsjednica Udruge Nikolina Mezulić kazala je kako je riječ o inicijativi koja se obilježava u 152 zemlje svijeta, a osječki Ekonomski fakultet jedina je javna visokoobrazovna ustanova u Hrvatskoj koja u njoj sudjeluje.

Istaknula je kako je svrha inicijative promicanje poduzetništva i poduzetničko-proaktivnog načina razmišljanja, koji mladim ljudima može pomoći u zapošljavanju, posebice studentima ekonomije koji, po statistikama, prednjače u nezposlenosti.

Do 21. studenog na skupu će se raspravljati o temama "Što poslodavci žele", "Kako su drugi uspjeli" i "Kako ja mogu uspjeti".

U raspravama će sudjelovati brojni predavači iz realnog sektora koji će govoriti što poslodavci očekuju od studenata po završetku fakulteta. Predstavit će se bivši studenti Ekonomskog ali i drugih fakulteta koji su pokrenuli svoje start-up tvrtke, te aktivnosti studentskih udruga i udruga mladih, dodala je Mezulić.

Prodekanica osječkog Ekonomskog fakulteta Sunčica Oberman-Peterka podsjetila je kako je edukacija o poduzetništvu na ovoj instituciji započela još 1992. godine, a danas se provodi cjelovito na preddiplomskom, diplomskom i specijalističkom studiju.

(Hina) xivuc yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙