FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren 16. obrtnički i gospodarski sajam u Križevcima

Autor: nmau
KRIŽEVCI, 8. studenog 2013. (Hina) - U Križevcima je danas otvoren 16. obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije na kojem sudjeluju 242 izlagača iz Hrvatske te Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine, a od toga 112 obrtnika.

Sajam je otvorio predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec koji je, među ostalim, rekao i kako su tražili ministarstvo obrta i dobili ga, ali imaju zastoj na vezi, ne zbog Hrvatske obrtničke komore nego zbog toga jer nitko ne može uvjeriti resornog ministra da nije u pravu.

Ranogajec je kazao da ministar često govori o djedovini, a da bi o tomu trebao poduku. "To je ono što smo naslijedili, a bez toga ćemo ostati", istaknuo je dodajući i kako dvije godine traže primjenu zakona o zabrani i sprečavanju neregistriranih djelatnosti. Na stolu u Ministarstvu su naši prijedlozi, a odgovor nismo dobili, dodao je.

Ranogajec je, s druge strane, pohvalio suradnju na lokalnoj razini, o čemu svjedoči i regionalni sajam u Križevcima.

Na otvaranju sajma župan koprivničko-križevački Darko Koren naglasio je da nije lako organizirati ovakvu sajamsku priredbu i u ovim vremenima održati razinu sajma, napominjući i da su u posljednje dvije godine izgubili potporu mjerodavnog Ministarstva poduzetništva i obrta.

Zamjenik gradonačelnika Križevaca Tomislav Katanović podsjetio je na križevačku poduzetničku zonu Gornji Čret koja postaje poželjnim mjestom investiranja.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Koprivnica Miroslav Vitković istaknuo je žilavost županijskog gospodarstva koje je ostvarilo 155 milijuna dolara izvoza.

Pomoćnik ministra poduzetništva i obrta Vjekoslav Rakamarić čestitao je organizatorima i izlagačima 16. obrtničkog i gospodarskog sajma koji se u Križevcima održava do nedjelje, 10. studenog, uz više stručnih skupova i drugih događanja.

(Hina) xnmau yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙