FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Inzko zagovara ostanak međunarodne zajednice u BiH

Autor: zkre
SARAJEVO/WASHINGTON, 15. studenog 2013. (Hina) - Visoki međunarodni predstavnik u BiH Valentin Inzko ocijenio je u razgovoru s visokim dužnosnicima američke administracije u Washingtonu da međunarodna zajednicu treba još ostati angažirana kako bi toj zemlji pomogla u euroatlantskim integracijama.

Kako je u petak priopćeno iz sarajevskog Ureda visokog predstavnika (OHR) Inzko se u Washingtonu sastao sa zamjenikom pomoćnika državnog tajnika SAD-a, Hoytom Brianom Yeeom, i drugim visokopozicioniranim dužnosnicima State Departmenta i Nacionalnog vijeća sigurnosti.

„Sjedinjene Američke Države i dalje se zalažu za Bosnu i Hercegovinu, što je bilo očigledno iz obraćanja pomoćnice državnog sekretara Victorije Nuland u govoru koji je održala pred Atlantskim vijećem“, rekao je Inzko.

Visoki predstavnik je preporučio da međunarodna zajednica, radeći zajednički u okviru različitih organizacija koje je predstavljaju, nastavi svoj konstruktivan angažman s glavnim akterima u BiH kako bi pomogla Bosni i Hercegovini da nadiđe političke poteškoće i postigne napredak u pogledu svojih euroatlantskih težnji.

Po Inzkovim riječima unatoč nepostizanju napretka i političkim poteškoćama s kojima se suočava, Bosna i Hercegovina, njezini čelnici i građani još uvijek imaju puno prigoda da uspiju i da napreduju.

(Hina) xzkre ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙