FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Končar: radnicima Brodotrogira osiguran posao gradnjom četiriju brodova

Autor: pgas
TROGIR, 14. studenog 2013. (Hina) - Predsjednik Nadzornog odbora Brodotrogira Danko Končar rekao je danas kako je radnicima tog brodogradilišta u sljedeće tri godine osiguran posao nedavno potpisanim ugovorom o gradnji četiriju brodova.

Nakon današnje svečane sjednice trogirskoga Gradskog vijeća u povodu Dana grada i blagdana Sv. Ivana Trogirskog, Danko Končar rekao je u izjavi novinarima kako su nedavno sklopljeni ugovori za gradnju dva tankera vrijedna oko 100 milijuna eura i dva jedrenjaka-kruzera vrijedna oko 60 milijuna eura.

„Gradnjom ta četiri broda osiguran je posao za radnike Brodotrogira u sljedeće tri godine. To su brodovi koje ćemo graditi za tvrtku 'Trogir Maritime', a koja je u stopostotnom vlasništvu Brodotrogira“, rekao je Končar.

Objasnio je kako će dva jedrenjaka-kruzera dugačka 88 metara iznajmljivati za ljetno krstarenje Jadranskim morem, a zimi će na Karibe kako bi radili 360 dana u godini.

„Sklopili smo ugovor s Norvežanima da im osam godina iznajmljujemo dva tankera koja se grade, a ostat će u vlasništvu 'Trogir Maritime', tvrtke kćeri Brodotrogira“, rekao je Končar. Dodao je kako se davanjem u najam brodova osigurava novac uložen u njihovu gradnju te plaćanje kamata.

Brodotrogir je od početka travnja ove godine u vlasništvu Končareve tvrtke "Kermas energija".

Gradonačelnik Trogira Ante Stipčić na svečanoj sjednici posebno je spomenuo nazočnog Danka Končara, ističući kako je on zaslužan što je u Brodotrogiru ponovno pokrenuta proizvodnja, a to je, po njegovu mišljenju, iznimno važno za trogirsko područje.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner upozorio je na egzodus mladih školovanih ljudi iz Hrvatske. "Samo vizijom i domoljubljem može se promijeniti ono što se sada čini crno i beznadno", rekao je.

Na svečanoj sjednici zaslužnima su dodijeljene nagrade, a u trogirskoj katedrali sv. Lovre euharistijsko slavlje predvodio je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

(Hina) xpgas yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙