FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uprava Trogir holdinga sutra očekuje razumijevanje ministra Zmajlovića

Autor: pgas
TROGIR, 17. listopada 2013. (Hina) - Uprava Trogir holdinga, tvrtke koja upravlja odlagalištem otpada Plano, očekuje da će na sutrašnjem sastanku u Zagrebu ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović imati razumijevanja za prevladavanje teškoća u vezi s tim odlagalištem, a župan Zlatko Ževrnja i splitski gradonačelnik Ivo Baldasar dogovorili su se da se trogirskim gradskim vlastima ponudi odlaganje otpada na splitskome odlagalištu Karepovcu dok se ne pronađe rješenje za Plano.

„Nadam se da će na sutrašnjem sastanku trogirskoga gradonačelnika Ante Stipčića u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode ministar Zmajlović imati razumijevanja za teškoće s kojima se suočava odlagalište otpada Plano kod Trogira te da će nam pomoći u njihovu prevladavanju“, rekao je danas za Hinu predsjednik uprave Trogir holdinga Zlatko Rožić, koji će sutra također biti na sastanku s ministrom Zmajlovićem.

Rožić je istaknuo da Trogir holding poštuje rješenje inspekcije Ministarstva zaštite okoliša i prirode po kojem se od 15. listopada ove godine zabranjuje odlaganje otpada na odlagalište Plano zato što ono nema dozvolu za rad.

„Iako od 15. listopada ne odlažemo otpad na odlaglište otpada Plano, stanje u Trogiru je u vezi s otpadom još podnošljivo“, rekao je Rožić dan uoči sastanka s ministrom Zmajlovićem.

Bude li potrebno, otpad s trogirskoga područja odlagat će se privremeno na splitsko odlagalište Karepovac pošto su se splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja i splitski gradonačelnik Ivo Baldasar dogovorili da se takva mogućnost predloži gradskim vlastima Trogira, doznaje se danas u uredu župana Ževrnje.

(Hina) xpgas yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙