FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DUZS gradi regionalna sjedišta za svoje snage

Autor: ivuc
OSIJEK, 13. studenog 2013.(Hina) - Ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) Jadran Perinić najavio je danas u Osijeku kako DUZS namjerava izgraditi nekoliko regionalnih sjedišta za svoje snage, a na tom području sjedište će biti u Bizovcu.

Na sastanku s osječko-baranjskim županom Vladimirom Šišljagićem Perinić je rekao kako DUZS u dugoročnim planovima razvoja u četiri regionalna sjedišta - na zagrebačkome, splitskome, riječkome i osječkom području namjerava uspostaviti potporu lokalnoj i područnoj samoupravi.

Smatramo da bi, osim skladišnih kapaciteta i opreme koja bi bila na raspolaganju državnim i lokalnim intervencijskim snagama, u tim sjedištima pronašli prostor za toliko potrebna vježbališta, rekao je Perinić.

Dodao je kako regionalna sjedišta namjeravaju povezati sa središnjim Učilištem zaštite, spašavanja i vatrogastva u Zagrebu pa bi se u njima mogla provoditi razna osposobljavanja, uvježbavanja ili prekvalifikacije.

Perinić je istaknuo kako se pri izgradnji regionalnih sjedišta planiraju iskoristiti financijska sredstva iz europskih strukturnih i kohezijskih fondova.

Župan Šišljagić podsjetio je da je Osječko-baranjska županija proteklih godina imala nekoliko kriznih situacija i obrana od poplava i leda, ali su dobrom suradnjom i koordinacijom s DUZS-om i ostalim službama spriječene mnogo veće štete.

Izvijestio je da je ta županija izradila plan zaštite i spašavanja te osnovala specijalne postrojbe civilne zaštite, ali zbog financijskih teškoća, od države očekuje potporu projektima koje zajedno ocijene prioritetnima.

(Hina) xivuc yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙