FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Iloku proslavljen Dan Vukovarsko-srijemske županije

Autor: zdra
ILOK, 11. studenog 2013. (Hina) - Svečanom sjednicom Županijske skuštine na kojoj su dodijeljenje županijske nagrade i priznanja u Iloku je proslavljen Dan Vukovarsko-srijemske županije i blagdan njezina zaštitnika Sv. Martina.

Čestitajući građanima Dan županije, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić rekao je kako županijske vlasti raspolažu s mnogim razvojnim projektima čiju realizaciju, kako je ustvrdio, koči izostanak pomoći Vlade RH, koja je zaustavila mnoge projekte u toj županiji.

"Strateški projekt ove vlade je povezivanje Rijeke s Zagrebom, Varaždinom i Budimpeštom, a naš je strateški cilj povezivanje Luke Vukovara sa Zagrebom, Vinkovcima i Rijekom", rekao je Galić. Pozvao je Ministarstvo poljoprivrede da što prije da smjernice za provedbu Programa ruralnog razvoja od 2014. do 2020. godine koji je pred vratima, a poljoprivrednici o njemu malo znaju, neki gotovo ništa.

Počast županije dodijeljena je Franzu Schmidtu iz Goeppingena u Njemačkoj za humanitarnu djelatnost u vrijeme Domovinskog rata i promicanje gospodarske suradnje, a nagrada za životno djelo Vinkovčanima Ivanu Oreškoviću za izniman doprinos afirmaciji kulture i običaja Vukovarsko-srijemske županije i Marijanu Almašu za doprinos u Domovinskom ratu, književni i humanitarni rad. Dodijeljene su i godišnje nagrade te povelje Vukovarsko-srijemske županije.

Prije svečane sjednice Županijske skupštine za poginule i nestale u Domovinskom ratu kod spomen-obilježja u parku u staroj gradskoj jezgri položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Svetu misu u župnoj crkvi sv. Ivana Kapistrana predvodio je nadbiskup đakovački i osječki mons. Đuro Hranić.

(Hina) xzdra yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙