FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Komemoracija za branitelje poginule u akciji "Orkan"

Autor: zsev
NOVSKA, 29. listopada 2013. (Hina) - Komemoracijom ispred spomen-obilježja na Trokutu, nedaleko od Novske, danas je odana počast hrvatskim braniteljima poginulima u oslobodilačkoj akciji "Orkan", na novljanskom području.

Operacija "Orkan" prva je oslobodilačka akcija Hrvatske vojske u Domovinskom ratu, a njome je počelo oslobađanje zapadne Slavonije, koje je završeno akcijama "Otkos", "Papuk" i "Bljesak". U jesen i zimu 1991. na novljanskome bojištu poginulo je 314 hrvatskih branitelja, a tih dana i njihovih žrtava prisjetili su se izaslanik predsjednika Republike Hrvatske, brigadni general Rozario Rozga, izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora Ivana Posavec-Krivec i izaslanica ministra branitelja Nevenka Benić te general Rudi Stipčić i zagrebački župan Stjepan Kožić.

Na komemoraciji, održanoj pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, osim izaslanstva te županije, bili su i predstavnici Sisačko-moslavačke, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije, gradova Samobora, Dugog Sela, Križevaca, Koprivnice, Bjelovara, Ivanić-Grada, Daruvara, Garešnice, Vrbovca i Novske te općine Svete Nedjelje, koji su odali počast hrvatskim braniteljima poginulima u oslobodilačkoj akciji "Orkan".

Ispred spomen-obilježja položeni su vijenci predsjednika Ive Josipovića, predsjednika Hrvatskoga sabora Josipa Leke i ministra branitelja Predraga Matića.

(Hina) xzsev yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙