FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

D. Kajin o županijskom proračunu - povećanje plaća zaposlenika u županiji

Autor: dspo
PULA, 12. studenog 2013.(Hina) - Nezavisni saborski zastupnik Damir Kajin rekao je danas u Puli komentirajući predloženi proračun Istarske županije za 2014. godinu od 417 milijuna kuna kako se tri godine zaredom u proračunu povećava stavka za plaće zaposlenika u županiji od 45 milijuna 2012. godine do 66 milijuna za sljedeću godinu.

Kako je rekao Damir Kajin, na plaće zaposlenika u županiji 2012. godine izdvojeno je 45 milijuna kuna, ove godine 51 milijun, a novim proračunom planira se izdvojiti čak 66 milijun kuna, to jest 30 posto više.

"Proračun za 2013. će maksimalno iznositi 300 milijuna kuna, a proračun za 2014. godinu ponajviše ovisi o europskim sredstvima, poticajima iz države i sredstvima namijenjena za Kaštijun", rekao je i dodao kako je proračun za 2013. godinu "bio očito u funkciji kupovanja izbora, a ovaj za 2014. za pokrivanje izbornih gubitaka".

Ocijenio je da se na županiju koja ima takav proračun ne može računati jer je, po njegovu mišljenju, "proračun nerealan, asocijalan, nerazvojan i obična je obmana".

Istra je pred zidom jer će se iduće godine zadužiti za sto milijuna kuna, istaknuo je Kajin i dodao kako je svima jasno da se bez države u Istri ne može razviti ni realizirati nijedan projekt.

Spomenuo je i deset novih mjera koje je za pomoć posrnulome gospodarstvu predstavio istarski župan Valter Flego, ističući kako bi glavna mjera trebala biti: "Ekipo, uozbiljite se i priznajte da bez ove vlade ne možete mrdnuti."

Odgovarajući na pitanje novinara, Kajin je istaknuo kako predsjednik SDP-a Zoran Milanović nije rekao da će Jakovčića staviti na listu za Europski parlament, nego će pozvati IDS, a Kajin pretpostavlja da će IDS predložiti Jakovčića.

Na zahtjev novinara da komentira današnje uhićenje predsjednika HGK Nadana Vidoševića, kratko je rekao kako "ne želi komentirati".

"Svi smo mi sve znali što pojedinci rade, poglavito ljudi u hrvatskom pravosuđu. Ne trebamo se, dakle, čuditi što je do toga došlo. Neka institucije rade svoj posao", zaključio je Kajin.

(Hina) xdspo yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙