FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždinski laburisti za "gašenje" dvaju županijskih poduzeća

Autor: skal
VARAŽDIN, 8. studenog 2013. (Hina) - Predsjednik varaždinske županijske organizacije Hrvatskih laburista Siniša Miličić danas je pokrenuo inicijativu za "gašenje" dvaju poduzeća u vlasništvu županije, čime bi se, smatra, ostvarile uštede u proračunu na godišnjoj razini od 750.000 kuna.

Miličić je na konferenciji za novinare predložio da se "ugasi" tvrtka Poslovne zone, specijalizirana za poslove organizacije i upravljanja poduzetničkim poslovnim i slobodnim zonama, koja je zadnju dobit ostvarila 2008. godine, i to u iznosu od samo 1.500 kuna. Nakon toga je u razdoblju od 2009. do 2012. generirala gubitak od 730.000 kuna. U međuvremenu je, kaže, dio gubitaka sanirala županija iz svoga proračuna, a dio će se sanirati u idućoj godini, također iz proračuna.

Miličić ujedno predlaže i "gašenje" Varaždinske agencije za marketing i promidžbu, koja je, tvrdi, ostvarila dobit u posljednjih nekoliko godina u iznosu od 22.336 kuna, ali je u isto vrijeme od županije, koja joj je osnivač, dobila dotacije od dva milijuna kuna.

Laburisti predlažu da se te dvije tvrtke, kao i dvoje zaposlenih u njima, pripoje Agenciji za razvoj Varaždinske županije, čime bi se u proračunu za nadolazeću godinu ostvarile značajne uštede te omogućilo svrhovitije trošenje novca poreznih obveznika.

Osim "gašenja" spomenutih tvrtki, laburisti najavljuju sličnu inicijativu i za još dvije tvrtke u vlasništvu županije, GARU secundus i Domaće mlijeko.

Novinare je zanimalo hoće li laburisti iskoristiti svoju poziciju u Županijskoj skupštini prilikom donošenja proračuna kako bi se prihvatila njihova inicijativa, budući da bez njihovih glasova vladajući nemaju dovoljno mandata za izglasavanje proračuna. Miličić je odgovario kako su svjesni toga, ali da neće napraviti ništa što bi mogo dovesti do "rušenja" župana i novih izbora.

"Znamo da Kukuriku koalicija bez nas nema dovoljno glasova za donošenje proračuna, no s obzirom da je župan Predrag Štromar dobio većinu glasova birača na izborima, mi to poštujemo i nećemo napraviti ništa što bi dovelo do novih izbora. S druge strane, to ne znači da ćemo prihvaćati sve odluke, već ćemo raditi u najboljem interesu građana", poručio je.

(Hina) xskal ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙