FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Opada vodostaj Kupe u Karlovcu

Autor: vhor
KARLOVAC, 12. studenog 2013. (Hina) - Vodostaj Kupe u Karlovcu koju obilato i dalje pune Dobra, Korana i Mrežnica, ipak opada tako da je u 14 sati iznosio 771 centimetar, što je sedam centimetara manje nego jutros u 8 sati.

No, karlovačka naselja nizvodno uz Kupu, sve do Šišljavića, još se nose s problemima koje im donosi vodeni val iz Karlovca, doznaje se u karlovačkom Centru 112.

Pročelnik Područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) Martin Barić kaže da sve službe u ovim izvanrednim prilikama funkcioniraju dobro.

Budući da je u Karlovcu vodostaj Kupe iznad 753 cm i dalje su na snazi izvanredne mjere obrane od poplave, a povlačenje vode u korita bit će spora jer je svo okolno tlo jako zasićeno vodom, kazao je Barić.

Mnoštvo je intervencija vatrogasaca na terenu. Crpe vodu iz podruma i s prometnica, čiste mostove i druge objekte od naplavina kako bi se spriječile veće štete te teretnim vozilima prevoze ljude ili robu tamo gdje je voda poplavila prometnice.

Pojedina su dobrovoljna vatrogasna društva gradila i zečje nasipe u Slunju, Ogulinu i Josipdolu, kazao je na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji Robert Hranilović, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Karlovac.

(Hina) xvhor ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙